TCHU Nieuwsbulletin

TCHU: Tennis- en padelnieuws

Hemelvaart en Pinksteren

Het ziet er naar uit dat we de komende feestdagen mooi weer hebben voor tennis op padel. Natuurlijk kun je bij TCHU terecht.
Op Hemelvaartsdag is de kantine in de ochtend én de avond geopend. Er kan de hele dag gespeeld worden.
Op 2e Pinksterdag is de kantine open van 9:00 uur tot ca. 15:00 uur. Op 1e en 2e Pinksterdag kan er overdag gespeeld worden.

Drukte op de padelbanen en consequenties voor verhuur

Padel is nu al een groot succes! De padelbanen worden zeer goed gebruikt. Zeker op de doordeweekse avonden zijn de 3 banen vaak druk bezet en worden groepen regelmatig afgehangen. Ook is er veel animo bij niet-leden om de banen te huren.
De afspraak is dat verhuur van de padelbanen alleen mogelijk is als er ruimte is. Verhuur is niet mogelijk op tijdstippen dat het normaal al druk is met eigen leden die willen padellen. Inmiddels constateren we dat er op de doordeweekse avonden zoveel animo is om te padellen, dat verhuur niet wenselijk is. Op werkdagen vanaf 19:00 uur zijn de banen dus in principe alleen beschikbaar voor leden en niet voor verhuur. 

Mocht blijken dat het op een avond rustig is, of als er bijvoorbeeld in de zomervakantie wel meer ruimte is, dan kan de horeca besluiten wel weer tot verhuur over te gaan. Ook buiten de piekuren (in het weekend of op werkdagen overdag) blijft verhuur natuurlijk mogelijk. De verhuur loopt in alle gevallen via de horeca en is alleen mogelijk als de kantine open is (of in overleg geopend wordt).

NB  Verhuur van de tennisbanen is minder vaak aan de orde, maar hier gelden dezelfde afspraken.

Afhangen met je eigen ledenpas

Als je gaat sporten, dan zorg je vooraf dat je spullen op orde zijn. Daar hoort in ons geval ook een ledenpas bij.
Het is regel dat als je gaat tennissen of padellen, je vooraf een baan 'reserveert' door af te hangen. Om af te hangen heb je een geldige ledenpas nodig. We merken de laatste tijd dat regelmatig leden aan de bar komen met het verzoek tot het lenen van een noodpas. Dat is niet de bedoeling. De noodpassen zijn bedoeld voor noodgevallen én worden gebruikt door mensen die een baan komen huren. Het is ook niet de bedoeling om af te hangen met de pas van een ander. Zorg dus dat je jouw eigen ledenpas bij je hebt! 

Nieuw lid en nog geen pas?
Ieder lid dat zich aanmeldt wordt vrijwel direct doorgegeven aan de KNLTB. De KNLTB maakt de pas aan als ook een foto beschikbaar is. De pas kan na een week of 2 worden afgehaald bij de bar, al zijn we hierin wel afhankelijk van de KNLTB. In afwachting van je ledenpas kun je dan wel aan de bar terecht voor een noodpas! Heb jij je foto aangeleverd, maar laat de pas op zich wachten? Stuur dan een mail aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl.

Laatste competitieronde

Dit weekend wordt de laatste competitieronde gespeeld. Voor de laatste keer dus ook een overzicht van de tijdstippen waarop de banen beschikbaar zijn. 

Op zaterdag  1 juni zijn de tennisbanen 7 en 8 vrij tot 13:00 uur. Vanaf ongeveer 17:00 uur komen er steeds meer banen vrij. Er kan de hele dag padel gespeeld worden. Alleen tussen 14:00 en 17:00 uur zijn 2 padelbanen bezet. 

Op zondagochtend 2 juni zijn tussen 9:00 en 11:00 uur alle tennisbanen bezet. Vanaf 11:00 uur komen er tennisbanen vrij. De padelbanen zijn de hele dag vrij.

Alle genoemde tijden zijn wel onder voorbehoud.

Via deze weg bedanken we Jur, Carolien, Maaike, Patricia en Anouk vast voor al het werk dat ze hebben verzet: Dankzij jullie is de competitie weer heel soepel verlopen! 

Padel Najaarscompetitie 2019

Dit voorjaar heeft TC Heiloo United voor het eerst met een aantal teams mee gespeeld met de Padelcompetitie. Verdeeld over de NPB en KNLTB hebben we 3 teams afgevaardigd die het allemaal goed gedaan hebben en enorm genoten hebben van leuk spel, enthousiaste tegenstanders en vooral veel spelplezier en gezelligheid.
 
Ook voor dit najaar gaan we weer een aantal teams inschrijven.
 
Het format bestaat uit teams van minimaal 4 personen. Er zijn 7 speelweekeinden gepland voor dit najaar gelijklopend met de tenniscompetitie. We zijn van plan om teams in te schrijven zowel op de zondag of zaterdag. Een team speelt 4 dubbels op een wedstrijddag, dus op een wedstrijddag speelt iedere speler twee dubbels. De samenstelling van een team kan volledig gemengd zijn tussen heren en dames. De wedstrijden duren normaliter wat korter dan bij tennis, derhalve is de speeltijd van een competitiedag relatief kort. Dit kan natuurlijk ten goede komen aan de nazit 😊
 
Wil je mee doen, meld je dan aan via padel@tcheiloounited.nl 
Je kan je als individu inschrijven, maar als je al aantal padelmaatjes hebt en je wilt je als team of als koppel inschrijven kan dat natuurlijk ook.
Meld je s.v.p. aan onder vermelding van de KNLTB lidnummer. Mocht het nodig zijn dan vraagt de club een padelbondsnummer voor je aan. 
Geef ook aan of je eventueel een voorkeursdag hebt waarop je zou willen spelen (zaterdag of zondag). We proberen zoveel mogelijk ’s middags te spelen. 

Graag voor 20 juni aanmelden! 

Er zijn kosten per team aan verbonden vanwege de aanschaf van de ballen. Als club zullen we centraal de ballen inkopen om de kosten beperkt te houden. Afhankelijk van het aantal thuiswedstrijden en spelers per team rekenen we op zo’n 12-15 euro eigen bijdrage per speler incl. ballen.
 
Maak je geen zorgen over je niveau of dat je eventueel een beginnende speler bent. In overleg delen we iedereen zo veel mogelijk op sterkte in, en we kunnen in verschillende klassen inschrijven. Ook proberen voor elk team meer dan 4 spelers te hebben zodat er eventueel spelers uit kunnen vallen en je je niet voor ieder weekend hoeft vast te leggen.
 
De Padelcommissie

De Kalender - een greep uit de activiteiten

Deze zomer hoeft niemand zich te vervelen bij TC Heiloo United. Hierbij een greep uit de activiteiten van de komende maanden.

Wanneer? Wat?
maandag 3 juni

racket-instuif, maak kennis met club en leden. Voor nieuwe leden en iedereen die nader kennis wil maken met TC Heiloo United.

Voor meer informatie, zie website.

vrijdagavond 14 juni: zomerse padelclinics met tapas en muziek voor alle leden (18+). Op baan 13/14 worden padelclinics verzorgd. Baan 15 is vrij voor korte partijtjes. Dankzij padelbouwer en sponsor PadelTotaal kunnen we de clinics gratis aanbieden. De kosten voor tapas+drankje bedragen €10 pp. Inschrijven per mail aan padel@tcheiloounited.nl o.v.v. naam, leeftijd, telefoonnummer en voorkeurstijd. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de clinics van 19:15 en 21:15 uur. Info: zie Padelclinics.
13 t/m 16 juni Bureau Aldoende Juniorentoernooi. Een spectaculair jeugdtoernooi op ons eigen park. Je krijgt spijt als je niet meedoet.
vrijdagavond 28 juni sjoemelavond voor de jeugd. Tennis, padel en gezelligheid voor de jeugdleden en aanhang.
29 juni t/m 7 juli Het Kuyper & Blom Makelaars Heiloo Open toernooi voor 18+ met maar liefst 55 onderdelen dus voor elk wat wils. Dit jaar in western-style
5 t/m 7 juli Finales van de play-offs voor het Nederlands kampioenschap padel op ons park. Padel van het hoogste niveau. Georganiseerd door de KNLTB en mogelijk gemaakt door PadelTotaal.
28 augustus t/m 1 september TC Heiloo United Open Padeltoernooi. Het eerste officiële padeltoernooi in Heiloo ooit. WIe worden de eerste kampioenen?
1 t/m 8 september Eiland de Wild Keukens 40+ en 55+ dubbeltoernooi, Hét open dubbeltoernooi uit de regio. 

Via Toernooi.nl kun je nu al inschrijven voor de toernooien!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug