TCHU Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United december 2016

Altijd op de hoogte van het laatste TCHU-nieuws? Volg de club dan ook op Facebook

BERICHT VANUIT HET BESTUUR: FEESTELIJKHEDEN BIJ TCHU
De decembermaand staat in het teken van feestelijkheden.

Op 16 december sluit de vrijdagavondcompetitie de najaarsreeks af. In kerstsfeer zullen alle deelnemers uitvoerig terugblikken op de afgelopen wedstrijden en misschien dat de organisatie ook nog wel wat extra's in petto heeft (?). De oproep aan alle deelnemers is in ieder geval om er voor te zorgen dat je er bij bent.

Volgende week zondag, 18 december, vindt het wintertoernooi plaats. Dit ouder-kind toernooi kent een record-aantal inschrijvingen en belooft een hele gezellige happening te worden. Ook voor niet-deelnemers leuk om volgende week even langs te komen en mee te genieten.

Op 20 december spelen onze gasten van GGZ een kersttoernooi. Wekelijks komt een aantal cliënten van GGZ tennissen op ons park. Zij doen dit onder begeleiding van een tennisleraar en een stagiair via de buurtsportcoach van Heiloo, Deze tennisuren voorzien in een behoefte en zijn een mooie manier om de cliënten te activeren en te laten integreren via sport. Als 'tegenprestatie' levert GGZ groenvoorziening een actieve bijdrage aan het groenonderhoud. Dit jaar zullen zij samen met de mannen van de commissie facilitair het grotere snoeiwerk oppakken en een strook Hedera planten aan de zuidkant van het park. Een win-win situatie met dus een feestelijke afsluiting op 20 december.

Zo gaan we langzaam naar het einde van het jaar toe, maar zijn we ook al weer druk met de voorbereidingen van het nieuwe jaar. Dit nieuwe jaar wordt knallend geopend met de nieuwjaarsreceptie op vrijdag 6 januari vanaf 19:30 uur. In 2017 viert TCHU haar 2e lustrum. Dat zal niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zullen we een tipje van de sluier oplichten. Dit mag je niet missen. We rekenen dus op een grote opkomst: trommel je tennisvriendinnen, lesmaten, teamgenoten etc. op en kom op 6 januari naar TCHU om samen met ons het glas te heffen!

Namens het bestuur wens ik je voor nu hele fijne feestdagen, met veel gezelligheid en een gezond, voorspoedig en sportief 2017!

Ton Verberne

NIEUWJAARSRECEPTIE TCHU: VRIJDAG 6 JANUARI 2017
Op vrijdag 6 januari opent TCHU het 2e-lustrum-jaar met de nieuwjaarsreceptie voor alle leden en relaties. Nog meer dan andere jaren geldt: zorg dat je er bij bent.
Een uitnodiging volgt maar noteer deze datum alvast in de agenda: vrijdag 6 januari, aanvang: 19:30 uur.

 

SLUITING KANTINE TUSSEN KERST EN NIEUW JAAR
Tussen kerst en nieuwjaar kan er normaal worden getennist (ook 's avonds), maar de kantine is deze dagen gesloten. Jos en Vivian sluiten de deur op 24 december aan het einde van de dag om dan op 2 januari de kantine weer te openen.

 

*** LET OP: BELANGRIJK BERICHT VOOR DEELNEMERS AAN DE COMPETITIE ***
RED DE COMPETITE – VCL’s GEZOCHT!!!

De aanmeldingen voor de Voorjaarscompetitie VJC 2017 stromen deze maand weer binnen. Er zijn veel enthousiaste, sportieve leden die graag aan de VJC deelnemen. Daar zijn naast spelers en banen ook VCLs nodig. VCL staat voor  Verenigings CompetitieLeider. De VCL zorgt er voor dat de competitie goed verloopt. Dat betreft allereerst de contacten met de KNLTB en  de aanmeldingen voor de competitie. Daarnaast is de vereniging verplicht om bij iedere competitiedag een VCL beschikbaar te hebben. Dat betreft voor onze vereniging 35 hele dagen tijdens de VJC. Op dit moment hebben we bij TCHU slechts één bevoegde VCL en die zou dus 35 dagen dienst moeten draaien; dat is volstrekt niet haalbaar. Als we de VCL-taak echter kunnen verdelen over de competitieteams, dan valt het reuze mee en is het nog leuk ook! 

Om als VCL te kunnen optreden, moet je een korte cursus volgen en een eenvoudig on-line examen afleggen. De cursus behandelt het reilen en zeilen van de competitie, wordt via E-learning aangeboden en de praktijkles duurt slechts 1 avond. Die avond wordt bij voldoende belangstelling in ons eigen clubhuis gegeven en wel op maandag 27 februari 2017 (van 19.30-22.30 uur). Het examen kan thuis via de E-learning-module afgelegd worden. Het behaalde certificaat is 5 jaar geldig!

Gezien de vele teams op de verschillende competitiedagen (dinsdag, donderdag, vrijdagavond, zaterdag en zondag) zijn wij binnen de vereniging op zoek naar meerdere personen die een VCL cursus willen doen om tijdens de competitiedagen een oogje in het zeil te kunnen houden. Als we 7 VCLs hebben, dan betreft het slechts 5 (bereikbaarheids-) diensten per persoon. Als er onvoldoende VCLs zijn, moeten we eventueel het aantal teams en/of competitiedagen beperken!

Onze commissie doet hierbij dan ook een beroep op alle deelnemers van de competitie!!!

Wij verzoeken elk team van de senioren competitie een teamlid aan te wijzen voor deze cursus. Dit hoeft dus niet perse de captain van je team te zijn. Je zult VCL zijn op een dag dat je thuis speelt, dus het kost je geen extra tijd!

Meld je alsjeblieft aan voor 27-12 a.s. bij de Competitie Commissie ovv je naam, je bondsnummer en in welk team je speelt. Stuur je mail aan: competitietchu@gmail.com

Alvast enorm bedankt voor jullie support!

De Competitie Commissie

« Terug