TPCH Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United november 2016

Altijd op de hoogte van het laatste TCHU-nieuws? Volg de club dan ook op Facebook

BERICHT VANUIT HET BESTUUR
Afgelopen week hebben alle commissies verslag gedaan van hun activiteiten in het afgelopen jaar en een toelichting gegeven op hun plannen voor het komende jaar. Als je alle activiteiten achter elkaar langs hoort komen, dan besef je pas wat een werk er wordt verzet door een groep betrokken leden. We mogen als vereniging blij zijn dat er zoveel leden zijn die niet alleen zelf komen tennissen op de club, maar die ook vrije tijd opofferen om activiteiten te organiseren, of om b.v. het park te onderhouden. Het was goed om te horen dat men voor het komende jaar weer veel plannen heeft. De agenda voor 2017 vult zich al behoorlijk met activiteiten. Veel van die activiteiten zijn gericht op de jeugd, de toekomst van onze club.

In deze nieuwsbrief ook vooral berichten gericht op de jeugd. De laatste maanden van het jaar staan er voor de jeugdleden nog verschillende activiteiten op het programma.
A.s. vrijdag, 18 november, starten bijvoorbeeld weer de sjoemelavonden. Deze avonden draaien om plezier op en om de tennisbaan. Een aanrader voor de jeugdleden die ook nog eens vrienden en vriendinnen mee kunnen nemen om te ervaren dat tennissen meer is dan tennisles en competitie spelen.
De jeugdcommissie organiseert op 18 december het wintertoernooi voor jeugdleden met hun ouders, opa's en oma's of andere idolen. Ook bij deze activiteit kunnen leden introducees meenemen. Maak er gebruik van en schrijf je snel in!

Buiten het nieuws voor de jeugd ook een aantal belangrijke berichten voor de senioren. Pak je agenda erbij en doe je voordeel met al deze informatie.
Ton Verberne

VRIJHOUDEN IN DE AGENDA: VRIJDAG 6 JANUARI 2017
Het duurt nog even, maar de datum voor de nieuwjaarsreceptie 2017 staat al vast: vrijdag 6 januari is het zo ver.
We hopen dit jaar op een nog hogere opkomst dan andere jaren, dus trommel je tennisvrienden alvast op en blokkeer 6 januari in de agenda.

VRIJDAG 18 NOVEMBER: SJOEMELAVOND VOOR DE JEUGD
Sjoemelavond wat is dat ... zal een aantal van jullie zeggen.
Sjoemelavond is gewoon een leuk woord voor gezellig tennissen en chillen op vrijdagavond op de tennisbaan met vrienden en vriendinnen.

Dit zijn natuurlijk jullie eigen tennismaatjes, maar mogen ook vrienden of vriendinnen van een andere vereniging zijn. Ook kinderen die gewoon eens willen proberen om een balletje te slaan zijn van harte welkom.
Dit alles gaat gebeuren op vrijdag 18 november en zal elke maand terugkomen.
Opgeven is niet nodig, gewoon in je agenda zetten en gezellig meedoen.

De jongere jeugd start om 18:45 uur met spelletjes op de baan. Vanaf 20:15 uur komt de ouder jeugd op de banen.

Hulp nodig
Nu red ik dit natuurlijk niet alleen. Daarom heb ik enthousiaste ouders en oudere selectiespelers nodig om mij te helpen. Voor de jongste jeugd zoek ik mensen die kunnen helpen en aangeven bij de spelletjes en daarna de wedstrijdjes kunnen begeleiden. Voor de oudere jeugd heb ik volwassenen nodig die het aandurven om met en tegen de sterkere jeugd te spelen.

Esther Oostrom

INSCHRIJVING VOORJAARSCOMPETITIE VOOR VOOR SENIOREN
De inschrijving voor de KNLTB Voorjaarscompetitie 2017 is geopend! Inschrijven kan nog tot 4 december 2016 via het inschrijfformulier dat te vinden is op de website: INSCHRIJFFORMULIER

INSCHRIJVEN WORLDTOUR EN VOORJAARSCOMPETITIE JEUGD TC
Het lijkt nog ver weg maar halverwege december moeten wij alle teams alweer aanleveren bij Tenniskids/ KNLTB. Het is wel belangrijk te weten dat er het een en ander is veranderd. Er wordt alleen nog maar op zondag getennist!!! Dus ook de groene voorjaarscompetitie vindt op zondag plaats.
In het najaar hebben veel kinderen zich ingeschreven en we hopen dat deze kinderen ook het voorjaar weer mee willen doen. Wil je weten hoe het werkt, of wil je jezelf inschrijven, dan kun je hier terecht voor informatie en inschrijfformulier.

De jeugdcommissie

CURSUS VCL IN EIGEN HUIS
Gezien de vele competitiedagen (dinsdag/vrijdag/zaterdag/zondag) zijn wij binnen de vereniging op zoek naar meerdere personen die VCL willen worden, waardoor het werk van de Hoofd-VCL  kan worden verdeeld. Indien een vereniging deelneemt aan de competitie is die zelfs verplicht meerdere gecertificeerde VCL’s  te hebben. Wij doen hierbij een sterk beroep op de leden die deelnemen aan de voorjaarcompetitie!!!

Er wordt een cursus VCL aangeboden door de KNLTB die in ons eigen clubhuis gevolgd kan worden (mits voldoende deelnemers). De cursus duurt 1 avond en is gepland op maandag 27-2-2017.  Het examen hiervoor kunt u thuis online afleggen. De cursuskosten worden vergoed door de vereniging.

Meld je z.s.m. aan bij: de Competitie Commissie.

Carolien Sterkman - van Bergen

COMPETITIE NIEUWE STIJL
Compact spelen. Het is dé oplossing om de competitie aantrekkelijker en planbaarder te maken. Uit onderzoek blijkt dit de behoefte van vele tennissers. Compact Spelen betekent een wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) als het tot een derde set komt. Bij 40-40 wordt meteen beslissend punt gespeeld. In 2017 kiezen alle clubs zelf - per speeldag - of ‘Compact Spelen’ geldt voor hun thuiswedstrijden. Bij TCHU bestaat deze behoefte niet, er zijn voldoende banen beschikbaar, de wedstrijden zijn goed planbaar en de meeste deelnemers willen graag hun volledige games en wedstrijden spelen. Daarom ziet het bestuur momenteel nog geen noodzaak om deze vorm in te voeren.

Ook heeft de KNLTB drie nieuwe aanvullende competitie vormen in het leven geroepen vanaf 2017. Dit om  meer mensen meer te laten tennissen. Binnen onze vereniging krijgt iedereen volop de kans om mee te doen met diverse wedstrijdvormen en daarom ziet het bestuur ook geen noodzaak om nieuwe competitievormen binnen de club in te voeren.

Carolien Sterkman - van Bergen

WINTERTOERNOOI VOOR JONG EN OUD(ER)
Op zondag 18 december a.s. organiseren wij het wintertoernooi. Dit is een combinatie tussen het kersttoernooi en het ouder kind toernooi van de afgelopen jaren. Het is een toernooi voor jong en oud! Een team bestaat uit minimaal 2 personen en maximaal 8 en er moet minimaal 1 persoon uit het team lid zijn van de club.  

Vraag snel je vader, moeder, broer, zus, opa, oma, oom, tante of de buren of zij dit toernooi met jou willen spelen.

Ouders en senioren opgelet!!! Jullie kunnen ook mee doen, vraag dus snel je (klein)kinderen of ze het leuk vinden om met jullie een team te vormen en er een gezellige dag van te maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze dag als winnaar af te sluiten. We hebben naast tennis wedstrijden ook activiteiten zoals spelletjes op en rond de baan om punten te verzamelen.

Aan het einde van het toernooi hebben wij nog een heerlijke winterse maaltijd!!

De kosten voor het toernooi bedragen € 3,- per persoon, op de dag zelf te voldoen aan de wedstrijdtafel. Wij verzoeken iedereen die dag om 13:45 uur aanwezig te zijn. We verwachten rond 19:00 uur klaar te zijn maar dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Wil je meedoen, schrijf je dan in via het onderstaand inschrijfformulier. je kunt je inschrijven tot vrijdagavond 9 december.

De jeugdcommissie

ZATERDAG 19 NOVEMBER LASTIGER PARKEREN DOOR DRUKTE BIJ TRIAS
Op zaterdag 19 november organiseert AV Trias de 1e crosscompetitie van het winterseizoen 2016 - 2017. Dit is een hardloopwedstrijd door het park aan de westrand van Heiloo. Trias verwacht ongeveer 550 deelnemers  en toeschouwers.  De verwachting is dat het erg druk wordt op en rond het Maalwater. Ook wordt de Omloop/Belieslaan afgesloten voor het verkeer vanaf de Bayershoffweg tot en met de Ringweg. (van 10.30 - 15.00 uur).

TENSLOTTE
Het volgende artikel heeft al in enkele kranten gestaan, maar omdat het niet de voorpagina's heeft gehaald willen we het ook graag nog een keer via de nieuwsbrief onder de aandacht brengen.

Jeugd heeft de toekomst bij tennisvereniging TC Heiloo United

Na de herfstvakantie zijn de tennislessen weer van start gegaan bij TCHU. Maar liefst 400 tennissers krijgt iedere week 1 of meerdere keren les op de banen aan de Dors. Hoofdtrainer Rob Buntsma is erg blij met het grote aantal jeugdspelers dat zich heeft ingeschreven: ‘Het beleid begint vruchten af te werpen. We vinden het vooral belangrijk dat de jeugd plezier heeft in het tennissen en dat ze er ook lol in houden als ze naar de middelbare school gaan. We vormen groepen van tennissers van een zelfde niveau, die als vriendengroep vaak jarenlang samen trainen en wedstrijden spelen. Tennis is al lang geen individuele sport meer, maar juist een hele sociale sport, waar je je hele leven plezier aan hebt’. Dat de lessen ook nog eens van hoog niveau zijn blijkt wel uit de toename van het aantal jeugdleden van buiten Heiloo.

Ook buiten de tennislessen wordt er voor de jeugd van alles georganiseerd. Vanaf 28 november starten de sjoemelavonden weer: tennis en chillen op de vrijdagavond bij TCHU. Op deze avonden zijn niet alleen de jeugdleden van TCHU welkom, maar ook vrienden en vriendinnen of andere kids en teens die actief willen ontspannen. De jongere leden kunnen op 18 december meedoen aan het inmiddels traditionele ouder-kind toernooi.

Voor volgend jaar zijn jeugdcommissie en trainers al druk met de organisatie van een aantal toernooien en een tenniskamp voor de jeugdleden. De sportklassen van het PCC zullen in het voorjaar ook naar TCHU komen om (nader) kennis te maken met tennis.

Naast alls jeugdactiviteiten gebeurt er natuurlijk veel meer bij TCHU. Met ruim 1.000 leden is TCHU inmiddels een van de grootste tennisverenigingen in de regio. Vrijwel alle dagen zijn er activiteiten voor de recreatieve en de meer competitieve tennisser. Een mooi voorbeeld is de interne vrijdagavondcompetitie waar 130 deelnemers voor staan ingeschreven, maar tekenend voor de sfeer is ook het feit dat 25 leden recent het eigen tennispark winterklaar hebben gemaakt.

HERHAALDE OPROEP: REDACTIONELE ONDERSTEUNING EN PR
Wie helpt ons de club te informeren en te promoten?
We krijgen positieve reacties op de nieuwsbrief. Toch willen we als vereniging nog nadrukkelijker naar buiten treden.
We willen onze leden beter informeren over de activiteiten en ook naar buiten toe de club meer promoten. Daar kunnen we jouw hulp bij gebruiken! 

Hierbij dan ook nogmaals een oproep: wie gaat ons helpen met de PR of redactioneel met publicaties op website, in nieuwsbrieven en op social media?
Heb je interesse of vragen, mail dan naar info@tcheiloounited.nl , of bel Ton Verberne, 06 - 423 483 96.

« Terug