TCHU Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United augustus 2016

Jeugd Club Kampioenschappen

De Jeugd Club Kampioenschappen zitter er al weer op. Het was een FEEST! 

De clubkampioenschappen begonnen met het ontsteken van een Olympische vlam. Dit was het startschot van een week lang activiteiten en gezelligheid in Olympische sferen. Naast tennis stonden er ook activiteiten op het programma als atletiek, bowlen en disco. Natuurlijk werd er ook goed gegeten, met dank aan de kantinebrigade en de ouders die voor de pannenkoeken zorgden. Het weer werkte ook mee. Begon het de eerste zondag nog regenachtig, de rest van de week was het prachtig weer.

Niet alleen de deelnemers hebben genoten, maar ook de vele ouders en andere belangstellenden die zijn komen kijken. Het mooist om te zien waren het enthousiasme van de deelnemers en de goede sfeer onderling. De Olympische gedachte van 'deelnemen is belangrijker dan winnen' was overduidelijk aanwezig. Spannende wedstrijden waren er ook te zien. De langste partij duurde meer dan 3 uur!

Creatief hoogtepunt was de tekenwedstrijd. Deelnemers mochten een ontwerp maken dat vereeuwigd gaat worden op de muur bij de minibaan. Prachtige tekeningen en goede slogans werden aangeleverd. Helaas hebben we maar 1 muur te beschilderen. Uiteindelijk koos de jury voor het ontwerp van Joep en Guus Wolterbeek. Hun tekening zal straks voor iedere bezoeker van ons park meer dan levensgroot te bewonderen zijn.

Het toernooi kende eeigenlijk alleen maar winnaars en ook de jaarlijkse jeugd-clubkampioenen. Zonder iemand te kort te willen doen zijn de meest bijzondere prestaties wel die van Jacky de Lange (kampioen enkel, dubbel en mixed) en commissielid Ward Dzialiner die voor de 3e keer op rij clubkampioen bij de jeugd werd.

Ellen, Marielle, Maaike, Aaik, Ward en Jos, mede namens de jeugd bedankt voor jullie inzet en de TOP-organisatie! Tot volgend jaar.

Ton Verberne 

Volop activiteiten bij TCHU

Er is weer van alles te doen de komende maand. Naast de start van de lessen en de competities voor jeugd en senioren staat er weer 2 toernooien op de agenda. Komend weekend start het Eiland de Wild Keukens 40+ en 55+ Dubbel toernooi (4-9 t/m 11-9). Ruim 200 deelnemers hebben zich ingeschreven voor dit toernooi met culinaire bijsmaak.
Van 13-9 t/m 25-9 worden de senioren clubkampioenschappen gespeeld. Inschrijven voor de clubkampioenschappen kan nog t/m 8 september! 

Naast al deze activiteiten is er altijd nog ruimte om vrij te spelen.

Commissies, deelnemers en trainers, veel succes en plezier!

World Tour voor de tenniskids

De worldtour najaar 2016 en de najaarscompetitie groen en geel komen er al weer aan. Klik hier voor teamindelingen: We zien jullie bij de informatieavond op dinsdag 6 september. Om 19.30 uur groen en gele competitie, om 20.00 uur Worldtour (oranje),

De Jeugdcommissie

Recht van opstal banen

Tijdens de A.L.V. in 2016 is het recht van opstal voor de banen ter sprake gekomen. Aan de orde was de vraag waar het recht van opstal het best kon worden ondergebracht: bij de Vereniging TC Heiloo United, of bij de Stichting Beheer Tennnisbanen Heiloo. Een goed besluit kon op dat moment nog niet worden genomen, aangezien externe deskundigen nog aan het onderzoeken waren welke keuze het beste zou zijn voor een financieel gezonde toekomst van TC Heiloo United.

De A.L.V. heeft er in toegestemd de beslissing uit te stellen en het bestuur gemachtigd de keuze te maken zodra het advies zou zijn uitgebracht.

Inmiddels heeft het bestuur het definitieve advies ontvangen. Fiscalisten hebben in goed overleg met de Gemeente Heiloo vastgesteld dat het de voorkeur verdient om het recht van opstal onder te brengen bij de Stichting Beheer Tennisbanen Heiloo (en dus niet bij de vereniging TCHU). 

Conform het ontvangen advies hebben de vereniging en de stichting de gemeente Heiloo verzocht de overdracht van het recht van opstal voor de tennisbanen naar de stichting in gang te zetten.   

Onno Franken

Algemene OnderhoudsDag: 22 oktober 2016

Veel leden en bezoekers van ons Park en Clubgebouw spreken lovend over onze accomodatie.
Dat is grotendeels te danken aan de inzet van onze vrijwilligers van de commissie facilitair.

Eens per jaar vragen wij echter steun van al onze leden.
Aan het eind van de zomer willen we namelijk ons park 'winterklaar' maken:

  • Hemelwater afvoeren, riolen en kolken moeten schoon en vrij van blad zijn.
  • Het terrasmeubilair en de tenten moeten worden opgeborgen.
  • Het schilderwerk moet gelapt worden waarbij eventuele gebreken worden bekeken.

Klusjes waarbij alle handen welkom zijn! TC Heiloo United heeft daarvoor de AOD geintroduceerd: de "Algemene Onderhoud Dag". Op zaterdag 22 oktober is het zo ver. Om 9:30 staat die dag de koffie klaar. Na een uitleg en verdeling van de taken zullen we aan de slag gaan. Met onderbreking voor een lunch zullen we om ca. 16:00 uur moe, maar voldaan, een toast uitbrengen op het resultaat. Als clublid een dag die je eigenlijk niet mag (en wil) missen! We zijn er vroeg bij, dus iedereen kan de dag vrij houden in de agenda.

Aanmelden kan nu al per mail aan info@tcheiloounited.nl. In de loop van september zal ook een inschrijflijst in de kantine liggen.

Wake-up-call 2.0 (ook al per mail verspreid)

Aan de leden van de TC Heiloo United.

Deze brief is een vervolg op de succesvolle “wake-up call”  die onze vorige voorzitter Chris van Halderen 16 december j.l. aan alle leden stuurde.

Mede dankzij deze oproep is er een opvolger voor Chris uit de gelederen van onze club opgestaan, te weten Ton Verberne, die zijn voorzitterschap met enthousiasme en verve vervult. Ook is er een vervangster voor Gonnie Schoonhoven gevonden en Mariëlle Poldervaart vertegenwoordigt nu de belangen van de jeugd binnen het bestuur. Zelf ben ik nu een jaar bestuurslid en heb Jos Zijlmans als secretaris opgevolgd.

Op dit moment zijn er twee leden die al meer dan 6 jaar een bestuursfunctie vervullen en die allebei hebben aangegeven nu echt te willen stoppen, nl. Onno Franken ( penningmeester) en Ab van der Berg (seniorzaken).

Jullie begrijpen het al: ook dit is een ‘wake-up call”. Nu de verjonging is ingezet willen we ook doorzetten. Met name zijn we op zoek naar twee algemene bestuursleden, d.w.z. bestuursleden zonder specifieke portefeuille, ter vervanging van Ab. Om toe te treden tot ons clubje hoeft u echt geen bestuurlijke ervaring te hebben. De voorzitter, de penningmeester en de secretaris vormen min of meer het dagelijks bestuur en de algemene bestuursleden dragen uiteraard hun belangrijke steentje bij, maar qua tijd en werk valt het allemaal wel mee. Wat Ab nu in z’n eentje doet wordt over twee mensen verdeeld en bovendien heeft Ab zich bereid verklaard om ook als niet-bestuurslid actief te blijven en de nieuwkomers met raad en daad bij te staan.

Waarom zou je het doen?

Zoals reeds gemeld ben ik nu bijna anderhalf jaar secretaris en als nieuw lid  vrijwel meteen in het bestuur gekomen. Ik doe het met veel plezier: de onderlinge verstandhouding is prima, ik heb in korte tijd veel mensen leren kennen en ik merk dat het werk wat wij doen erg gewaardeerd wordt.

Ik weet dat iedereen het druk heeft, maar we moeten ons realiseren dat een vereniging als de TCHU niet alleen uit “consumenten” kan bestaan. Onze vereniging doet het prima, zeker in vergelijking met sommige andere tennis verenigingen. We hebben een groeiend ledenaantal, goed georganiseerde commissies  en een degelijk bestuur. Dus: Schroom niet en meld je aan als bestuurslid (of eventueel commissie lid). Er zal je grote waardering en voldoening ten deel vallen.

Met vriendelijke groet,

Toetie Plas, secretaris.

« Terug