TPCH Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United juli 2016

Van de voorzitter

Terwijl de aankleding van het Kuyper & Blom toernooi pas net is opgeruimd en het stof van het groot baanonderhoud nog neerdaalt, kondigen de volgende toernooien bij onze vereniging zich al weer aan via social media: toernooien voor jong & oud(er), voor recreanten en fanatiekelingen. Het kan haast niemand ontgaan, maar ben je bang iets te missen, houd dan de website of facebook in de gaten!

Via deze nieuwsbrief blikken we terug op een heel geslaagd Kuyper & Blom Open en op het baanonderhoud dat direct daarna alweer heeft plaatsgevonden. De toernooicommissies van de andere toernooien zijn ook al weer druk in de weer. Ondertussen is de beheerstichting, die onze banen faciliteert, bezit te onderzoeken wat de staat van de banen is. Deze informatie is van belang als we plannen gaan maken voor de toekomst. Al deze activiteiten zijn nog maar een greep uit het vele werk dat door vele vrijwilligers wordt verzet.

We zijn heel erg blij dat we ook binnen het bestuur versterking hebben gekregen. Marielle Poldervaart vertegenwoordigt  sinds 2 maanden de belangen van de jeugd. Met vele jaren ervaring in o.a. de jeugdcommissie is deze portefeuille bij Marielle in goede handen!

Alles bij elkaar genoeg redenen om vrolijk de zomervakantie in te gaan. Denk je nu tijdens die vakantie: ik zou ook wel eens iets willen doen voor de club, meer mensen leren kennen of nieuwe ervaringen opdoen? In dat geval zijn er nog allerlei kleine en grotere klussen waarmee je een bijdrage kunt leveren aan een bruisende club. Gewoon even een mailtje naar info@tcheiloounited,nl , of telefoontje naar mij, dan bespreken we de mogelijkheden!

Ton Verberne

Kuyper & Blom Open doorslaand succes

Het Kuyper & Blom Open zit er op. Wat een prachtige week was het! Grote complimenten aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt: de mannen die er voor hebben gezorgd dat de banen en het park er perfect bij lagen, de kantine crew die van opening tot sluiting met een glimlach iedereen heeft bediend, sponsoren, deelnemers, maar vooral toch de commissie!

Chantal, Fleur, Heleen, Maurice, Daniel, Miguel, Vincent, Tim, en Bart: BEDANKT

In jullie eerst jaar hebben jullie al wat moois neergezet. Sfeer en beleving waren speerpunten. Nou sfeer was er, en het was een belevenis om er bij te zijn. Gelet op alle reactie mogen deelnemers zich volgend jaar wel op tijd aanmelden, want vol=vol!

Men at Work

Naast het fantastische onderhoud dat onze “Groundsman” Dirk Moot dagelijks pleegt dient periodiek ook groot onderhoud aan de banen plaats te vinden. Voor het groot onderhoud zijn zwaardere machines nodig dan die wij tot onze beschikking hebben. De firma “De Peinder” heeft donderdag 14 juli alle banen onder handen genomen. Om 6 uur 's ochtends kwamen 2 onderhoudsploegen met groot materieel het park op. Een fikse regenbui leek nog even roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk heeft De Peinder, samen met onze eigen DIrk, de klus bijna in 1 dag kunnen klaren. Voor 2 smashcourt banen is men een dag later nog terug gekomen.

Na dit groot onderhoud kunnen de banen er weer even tegen. De specialisten van De Peinder lieten zelfs weten dat de banen er uitzonderlijk goed bij liggen. Laat de toernooien maar komen!

 

 

De toekomst van onze banen 

In 2006 heeft TC Heiloo United als nieuwe vereniging ook gekozen voor de uitdaging van een nieuwe baansoort, “Smash Court”, naast de kunstgrasbanen. Bij aanleg is uitgegaan van een gemiddelde levensduur van 13 jaar voor de banen. De financiële planning van de vereniging is hierop afgestemd. Nu, 10 jaar verder, is het tijd om de staat van de banen vast te stellen, zodat we voor de komende jaren weten waar we aan toe zijn. In goed overleg tussen het bestuur en De Stichting Beheer Tennis Heiloo (SBTH) is een commissie in het leven geroepen die onderzoek doet naar de status van de banen. De commissie zal o.a. externe expertise inschakelen. Namens de stichting hebben André Oudejans en George Presburg in de commissie plaatsgenomen. Marcel Ursem is bereid gevonden de vereniging TCHU te vertegenwoordigen. Ultimo 2016 zal de commissie verslag doen aan het bestuur, zodat de bevindingen kunnen worden verwerkt in een advies dat aan de ALV wordt voorgelegd.

Het bestuur.

Jeugdclubkampioenschappen in Olympische sferen: tennisweek voor alle jeugdleden!

Zaterdagavond 20 augustus zullen de jeugdclubkampioenschappen 2016 op spectaculaire wijze worden geopend. Thema dit jaar, hoe kan het anders, de Olympische Spelen.Wil je net als Kiki de sfeer proeven van de Olympische Spelen, schrijf je dan snel in voor de jeugdclubkampioenschappen 2016!

De jeugdclubkampioenschappen zijn een tennisweek voor alle jeugdleden van TC Heiloo United, van alle niveaus. Het woord clubkampioenschappen klinkt misschien alsof je heel goed moet zijn maar dat is helemaal niet zo. Meedoen is belangrijker dan winnen. Wij nodigen daarom ook onze jongste jeugdleden van harte uit om zich in te schrijven.

Het gaat natuurlijk om tennis maar ook zeker om de leuke activiteiten er om heen: een middag bij Trias, bowlen, feestavond, heerlijk eten, de loterij met hele leuke prijzen en nog veel meer verrassingen.

Heel bijzonder dit jaar is de tekenwedstrijd.  We willen een prachtig ontwerp voor op de muur bij het mini baantje. Alle deelnemers mogen hun tekening inleveren. De mooiste tekening zal levensgroot op de muur worden geschilderd, met de handtekening van de maker.

Natuurlijk proberen we ook zoveel mogelijk rekening te houden met de timmerdorpers! Dus laat dat geen belemmering zijn. Klik daarom snel op inschrijven om je in te schrijven!! Of ga naar www.toernooi.nl en zoek naar TC Heiloo United Jeugdclubkampioenschappen 2016.
Tot zaterdagavond 20 augustus!!

Groetjes van de Jeugdcommissie

Eiland de Wild Keukens 40 en 60+ Open dubbel toernooi

Schrijf nu in voor Eiland de Wild: inschrijven

TC Heiloo United Clubkampioenschappen senioren 2016

Dit jaar zullen de clubkampioenschappen senioren gespeeld worden van 13 t/m/ 25 september.
Ook dit jaar zullen wij weer ons best doen om alle categorieën in poulesystemen te laten spelen zodat u
meerdere tegenstanders kunt verwachten op weg naar de finale.
Natuurlijk hebben wij weer alle avonden een culinaire verassing op ons verwarmde terras in de vorm van 
zoute haring en kibbeling, Hollandse hapjes uit eigen keuken, bitterballen, frikadellen, en vlammetjes, 
Italiaanse hapjes en overheerlijke snacks van bakkerij van Velzen, en de borrelnoten en pinda’s.
De feestavond op 24 september zal dit jaar muzikaal worden ondersteund door een live band met 
piano en gitaar.
Natuurlijk wordt er ook een moment gebruikt om weer fantastische prijzen te verloten zoals u van ons gewend bent.
Dus schrijf u NU in via www.toernooi.nl of via de link toernooi op onze website www.tcheiloounited.nl

CK2016 commissie JACO-OLLIE-RON-ROBIN

Toernooi agenda TCHU

21-08 t/m 27-08 TC Heiloo United Jeugdclubkampioenschappen 2016
03-09 t/m 11-09  Eiland de Wild Keukens 40 en 60+ Open dubbel toernooi
13-09 t/m 25-09  TC Heiloo United Clubkampioenschappen senioren 2016
Vanaf oktober Vrijdagavond onderlinge competitie

 

« Terug