TCHU Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United juni 2016

Van de voorzitter

Afgelopen weken zijn de competities afgerond. Voor veel teams met mooie resultaten, maar hopelijk kan iedereen vooral terugkijken op mooie en gezellige wedstrijddagen. Aan de organisatie heeft het in ieder geval niet gelegen: iedereen die heeft bijgedragen aan de organisatie van de competities voor jeugd en senioren, bedankt voor jullie inzet!

Met de afsluiting van de voorjaarscompetitie is de tijd van de toernooien aangebroken. Velen van jullie zullen op ons eigen park, of ver daarbuiten, toernooien gaan spelen. Heb je nog nooit een toernooi gespeeld: schroom niet! Je kunt op ieder niveau inschrijven en vaak zijn er ook mogelijkheden voor mensen die bijvoorbeeld geen dubbelpartner hebben om mee in te schrijven. Gewoon een keer doen.

Het eerste toernooi op ons park is natuurlijk het Kuyper&Blom toernooi. Dat dit toernooi er aan komt kan onderhand niemand meer zijn ontgaan met alle publiciteit en social-media berichten. Het lijkt zijn vruchten af te werpen gezien het aantal inschrijvingen. Graag wens ik organisatie en deelnemers veel plezier en succes.

En tenslotte voor iedereen een mooie tenniszomer!

Kuyper&Blom Makelaars Open

Het is bijna zover: van zaterdag 2 t/m zondag 10 juli 2016 vindt op de club het jaarlijkse Kuyper&Blom Makelaars Open plaats. De nieuwe organisatiecommissie heeft flink aan de weg getimmerd en veel publiciteit gemaakt in Heiloo. 

Met als speerpunten een verhoging van de sfeer en beleving op het park moet het een waar tennisfeest gaan worden. Hoofdsponsor makelaarskantoor Kuyper&Blom steunt deze ambitie volledig en heeft zich dan ook weer graag aan het toernooi verbonden.

De commissie is al blij met het grote aantal inschrijvingen, maar wil de mensen die er nog niet toe gekomen zijn nog een laatste kans geven door de inschrijving te verlengen met 4 dagen, nl. tot donderdag 23 juni 0:00 uur.

Heb je nog niet aangemeld, grijp dan nu nog je kans. Je kunt er bij zijn! (en dat kan niet iedereen zeggen deze zomer).

Voor meer actuele info kun je terecht op de Facebook-pagina van het toernooi. LIKE de pagina en blijf op de hoogte!

Inschrijven Worldtour (voor kinderen van 6-12 jaar)

Ook dit najaar kunnen onze jongste leden weer meedoen aan de Worldtour. De Worldtour is voor kinderen een ideale manier om kennis te maken met tennis. Voor meer informatie zie de website van de KNLTB. 

Voor 30 juni moeten wij de kinderen die dit najaar mee willen doen aan de Worldtour alweer inschrijven bij Tenniskids. De Worldtour wordt in het najaar gespeeld op de zondagen 11 en 25 september, 9 oktober en 6 november. De Worldtour oranje staat open voor de kinderen geboren in 2005, 2006, 2007 en 2008. De Worldtour rood staat open voor alle kinderen geboren in 2007, 2008, 2009 en 2010. De trainers bepalen in overleg met de jeugdcommissie en de tenniskidscoördinatoren in welke kleur uw kind wordt ingedeeld. Je kunt je hier aanmelden.

De jeugdcommissie

Kampioenen bij de jeugd

In allerlei kleuren en leeftijdscategorieën hebben jeugdteams van TCHU meegedaan aan de voorjaarscompetitie. Mooi om te zien met wat een enthousiasme en sportiviteit de teams hun wedstrijden hebben gespeeld. Twee teams wisten naast het spelplezier ook nog eens kampioen te worden.

Allereerst het team van Heiloo1 Groen1. Gefeliciteerd Thomas, Ruben, Joep, Milan, Fien en Teun!

Ook Jelle, Wessel, Dobbe, Stijn en Max van Heiloo 1 Groen 2 wisten het kampioenschap te behalen. Klasse mannen!

Speciale complimenten zijn er voor de meiden van Heiloo Groen 1 ( Leonie, Sofia, Sara, Danique en Iris) die in een hele zware groen 1 poule waren ingedeeld en keurig in de middenmoot geëindigd zijn. Klasse!

Kampioenen voorjaarscompetitie senioren

De voorjaarscompetitie bij de senioren heeft ook een aantal kampioenen opgeleverd. De teams van de coaches Ronica Neefkens, Nico Meijer, Coert Zuurbier, Mirelle van der Zande en Aaik Oosters bleken uiteindelijk de sterkste in hun poule. Een aantal kampioenteams blikt terug. Als deze verhalen iets duidelijk maken, is het wel dat we volgend voorjaar met nog meer teams op de baan moeten staan.

Team Mirelle van der Zande

Zondag 5 juni j.l is ons damesteam kampioen geworden in de damesdubbelcompetitie. De bubbels waren uit voorzorg al stiekem meegenomen. Stiekem om het lot niet te tarten. Het kon tenslotte nog mis gaan. We moesten nog 2 wedstrijden winnen om kampioen te worden. Ellis en Carla maakte er een spannende wedstrijd van maar sleepte de overwinning in de 3de set in de tiebreak toch nog binnen. De andere wedstrijd was al gewonnen en het kampioenschap was een feit. Ons team bestaat uit: Gonny Schoonhoven, Mirelle van der Zande, Carla Stam, Ellis den Hamer, Eefje Zoon en Arlette Zoon. Verder hebben we nog een beroep moeten doen op een aantal invallers die ook hun steentje hebben meegedragen aan het kampioenschap. Bedankt daarvoor!

Onze sponsor Oppstap ondersteunt ‘talent in ontwikkeling’ . Dankzij onze sponsor zagen we er weer top uit op de baan. Stel dat we alles verloren zouden hebben dan zou het in ieder geval niet aan onze outfit liggen! Ook onze trainer Franky heeft zijn aandeel in deze overwinning. Er is hard gewerkt aan onze technische vaardigheden, spelinzicht en alles wat erbij komt kijken om een wedstrijd te winnen. Met 7 gewonnen competitiedagen zijn wij ongeslagen kampioen en starten wij volgend jaar in de 1ste klasse.

Als afsluiting van de zonnige laatste competitiedag zijn we met zijn allen gezellig uit eten geweest in Alkmaar. Een gezellige afsluiting van de succesvolle voorjaarscompetitie!

Team Coert Zuurbier
Na een bloedstollende eindstrijd is het Gemengd dubbel team 35+ TC Heiloo United voor de tweede keer op rij gepromoveerd in de voorjaars tenniscompetitie. Zij promoveren naar de 2de klasse.
Op de foto ziet u de tennissers die deze teamprestatie leverden (vlnr: Marcel Mathijssen, Corien Bruggink, Anja Becht, Radha van Schaijck, Miranda Veldt, Jos de Bie, GerritJan Dannijs, (tevens sponsor; medicijnen.nl), Coert Zuurbier (teamcaptain) en Wim Zonneveld (niet op de foto).

Team Aaik

Graag wil ik de jongens bedanken voor alle 7 sportieve zondagen. Het team heeft z’n up’s en down’s gehad maar uiteindelijk zijn we samen kampioen geworden. Waar het vooraf een zware competitie leek te worden hebben we dit kampioenschap uiteindelijk zonder verlies binnen weten te halen. Het was een mooie en sportieve prestatie! Een team waar we trots op zijn. Op naar volgend seizoen!

Aaik Oosters

Aaik Oosters, Ward Dzialiner, Kevin Dam, Daan Blankert, Daniel Dumanaw en Tijn Schickendantz

Team Nico Meijer

Ook het “Dream Team”, bestaande uit Peter Meijer, Nico Meijer, Henk Out, Jos van der Voort, Loek Brinkman en Mart Houtenbos, is dit jaar kampioen geworden. Nou ja, “Dream Team” , eerder “Kwakkel Team”: Peter Meijer heeft geen wedstrijd meegedaan wegens slepend blessure leed.  Henk Out moest wegens een blessure wedstrijden opgeven, dus onnodig puntenverlies. Jos van der Voort heeft alles gespeeld, maar of dit nu een voordeel is geweest voor het team: daar zetten we allemaal onze vraagtekens bij. Mart Houtenbos was een constante factor in het veld maar wist nooit of hij oppasdienst had, dus tot het laatste moment een onzekere factor wat betreft het  aanwezig zijn. Loek Brinkman was er vaker niet dan wel, vandaar dat we kampioen geworden zijn. En ondergetekende was een paar weken i.v.m. vakantie verhinderd. M.a.w. dankzij de vele invallers zijn we kampioen geworden.

Nico Meijer

Voor het champagne-moment was het team dan toch nog op volle oorlogssterkte en in goede stemming aanwezig!

Tenslotte

Dit voor de TCHU toch niet onsuccesvolle competitie jaar werd op zaterdag 4 juni wederom met een door Jos en Vivian uitstekend verzorgde BBQ afgesloten. Het was prachtige weer en er bleven zelfs een aantal tegenstanders gezellig mee eten. Op zondag werd dit nog eens dunnetjes overgedaan voor de jeugd en ouders en daarmee was de competitie 2016 weer ten einde gekomen.Namens het bestuur en de spelers wil ik Vivian en Paula ( en op de achtergrond John Stevens) hartelijk bedanken voor hun inspanningen om alles ook dit jaar weer soepel te doen verlopen en tot een goed einde te brengen.

Toetie Plas (secr)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Altijd op de hoogte blijven: volg TCHU ook op Facebook

« Terug