TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief oktober 2022

Kort bericht vanuit het bestuur

Traditioneel is het deze periode van het jaar weer een drukte van belang op ons park. Dit jaar is het extra druk vanwege de verbouwingswerkzaamheden. Hoewel men probeert de overlast zoveel mogelijk te beperken is hinder onvermijdelijk. Om in deze periode toch zoveel mogelijk mensen gelegenheid te bieden om te kunnen spelen vragen we ook iets van de leden. 

  • Wees zorgvuldig bij het reserveren van de banen. Kun je onverhoopt toch niet spelen, haal dan je reservering uit het systeem.
  • We wijzen er ook graag nog een keer op dat tijdens de piekuren (op de avonden) alleen leden kunnen spelen. We verwachten dat er alleen leden op de baan staan die hebben afgehangen met hun eigen pas. Buiten de piekuren zijn introducees tegen betaling welkom om te komen spelen.

Als iedereen zich hieraan houdt dan komen zoveel mogelijk leden aan bod om te tennissen en te padellen!

Na deze oproepen aan de leden biedt deze nieuwsbrief een overzicht van de vele activiteiten die dit najaar nog gaan plaatsvinden op onze club. Er zit voor iedereen wat bij. Schrijf je in en doe mee!

Jeugdnieuws

Teer Makelaars Jeugd Clubkampioenschappen TPC Heiloo
In de week van 17 oktober t/m 21 oktober zijn de jeugd clubkampioenschappen. Dit belooft weer een mooie week te worden met leuke tennis- en padelwedstrijden. Zaterdag 8 oktober a.s. is de laatste dag dat je kunt inschrijven. Dus heb je je nog niet ingeschreven, doe dit dan snel via toernooi.nl.
Tijdens de week zal er gebruik worden gemaakt van de tennis- en padelbanen. Na het sluiten van de inschrijving zal er gekeken worden naar het aantal banen die er nodig zijn. Het toernooi wordt gespeeld op ma t/m do van 11:00 - 18:45 en op vrijdag van 9:00 - 18:45. 

Sjoemelavonden Jeugd

  • 29 oktober Halloween-night-sjoemel; Ook dit jaar zal er weer een Halloween Night Sjoemel avond zijn. Tijdens deze avond zullen de kinderen leuke activiteiten ondernemen. Voor deze avond is het wel noodzakelijk om je in te schrijven. Vanaf 15 oktober tot 21 oktober kunnen jullie je weer inschrijven. 
  • 18 november WK-sjoemel
  • 2 december Sint-sjoemel

OPROEP: Voor deze avonden zijn we nog op zoek naar hulp-ouders. Vind je het leuk om te helpen tijdens (één of meerdere) deze avonden. Laat dit vooral weten aan Esther Oostrom. Zo kunnen we er met elkaar een leuke avond voor onze jeugd van maken. 

30 december Oliebollen Ouder(e) / Kind Tennis & Padel Toernooi. 
Op 30 december willen we het Oliebollen Ouder(e) / Kind Toernooi organiseren. Zoek alvast een leuk maatje en alle combinaties zijn mogelijk als jullie koppel maar bestaat uit een 18+ en 18- speler en één iemand van het koppel moet lid zijn van onze club. Later volgt er meer informatie over het toernooi en inschrijving. 

Voorjaarscompetitie

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2023 is geopend!  Voor veel leden is de voorjaarscompetitie het hoogtepunt van het tennis- of padelseizoen. De voorjaarscompetitie is ook heel geschikt (en leuk!) voor nieuwe leden en beginnende spelers.

Voorjaarscompetitie tennis
De voorjaarscompetitie tennis telt in het totaal 7 speeldagen. De competitie start begin april en loopt tot begin juni.
De vrijdagavondcompetitie duurt 10 weken, waarbij je om de week speelt.
De KNLTB biedt allerlei mogelijkheden. Je kunt kiezen voor dames, heren of gemengd, alleen dubbels, kiezen voor een leeftijdscategorie etc.
Het is goed om te weten dat er op de vrijdagavond vooral nog ruimte is voor (gemengd)dubbel teams!!

Heb je nog geen team? Ook geen probleem. De competitiecommissie zoekt graag een geschikt team voor je en we stellen ook ieder jaar nieuwe teams samen. Je kunt je ook aanmelden als invaller. Teams kunnen jou dan vragen om in te vallen op het moment dat ze een speler tekort komen. 
Voor een overzicht van alle mogelijkheden, de speeldata, inschrijven en andere informatie ga je naar Voorjaarscompetitie tennis 2023.
Interesse of vragen? Stuur dan een mail naar jurjenvdmeer1212@gmail.com. Wil je meedoen, vermeld dan in je mail ook geboortedatum, bondsnummer en speelsterkte.

Voorjaarscompetitie padel
Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Voorjaarscompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de maanden april en mei.
TPC Heiloo heeft al een behoorlijk aantal teams ingeschreven, dus als je nog mee wilt doen meld je dan snel aan per mail naar jurjenvdmeer1212@gmail.com.

Voor in de agenda

Start van de najaarslessen op 24 oktober
De zomerlessen zijn bijna allemaal al afgerond en vanaf 24 oktober beginnen de najaarslessen. In verband met het online afhangen, de uitbreiding van de padelbanen en de weersomstandigheden worden er dit najaar gebruik gemaakt van andere lesbanen. In het online boekingsysteem wordt dit zichtbaar. 

SAVE THE DATE: WK-Toernooi Senioren (alleen voor leden)
Op 20 november zal er tussen 12:00 uur - 16:30 uur het WK Tennis & Padel Dubbel Toernooi plaatsvinden. Binnenkort volgt er meer informatie en kunnen jullie je ook gaan inschrijven. 

Interne vrijdagavondcompetitie tennis en padel

Na 2 jaar is het eindelijk weer mogelijk om de interne vrijdagavondcompetitie.
Die kan grijpt Laura meteen aan, Vanaf NU kun je weer inschrijven voor de 'ouderwetse' gezellige vrijdagavondcompetitie!

Voor wie nog niet weet hoe het werkt een korte uitleg. Bij de interne vrijdagavondcompetitie schrijf je in als dubbel, waarbij jouw team ook uit meer personen mag bestaan.
Bij de inschrijving kun je kiezen voor tennis of padel en voor herendubbel of damesdubbel.
De teams worden naar sterkte ingedeeld in poules. Op de speelavonden speel je een potje van 5 kwartier. Aanvangstijd is 19:00 uur of 20:15 uur.
Het schema is nu al bekend, dus je kunt er rekening mee houden in je agenda. We starten op 4 november en spelen 10 rondes. De laatste ronde is op 17 maart (je speelt dus niet iedere week).
Bij de interne vrijdagavond competitie is het een goede gewoonte dat iedereen na de wedstrijd gezellig naar de kantine komt.

Update en verzoek padelbanen

De aanleg van de nieuwe padelbanen verloopt zeer voorspoedig. Deze week is het beton voor de banen gestort. Terwijl dit beton uithardt zal men binnenkort starten met de aanleg van de fundering voor de kooien. De planning is nog steeds dat in de loop van november de nieuwe banen op te leveren. Ondertussen liggen de bestaande padelbanen er prachtig bij. Dat willen wij graag zo houden. Vandaar de volgende oproep aan de padellers:

  • Gebruik de glaswanden niet als springplank. Bij het reinigen van het glas van de padelbanen zijn flinke krassen op de glazen achterwanden aangetroffen. Oorzaak blijkt dat er padellers zijn die bij het omkeren zich met hun schoenzool afzetten tegen het glas. Het zand op de zool en de kracht van de afzet veroorzaakt deze krassen. Bij deze het verzoek om niet meer met de voetzool af te zetten tegen de glazen wanden.
  • Stap niet over het net. Regelmatig stappen gebruikers over het net van de padelbanen en drukken daarbij het net met de hand naar beneden. Dit is absoluut niet de bedoeling. Bij het wisselen van helft dient u gewoon om het net heen te lopen.
  • Veeg de banen, Nog te vaak worden de padelbanen na gebruik niet geveegd. Het is verplicht na gebruik de banen te vegen. Alleen bij extreem natte banen waardoor veel zand aan de veegmat vastplakt mag het vegen achterwege blijven.

De parkcommissie

Uitwisseling TPC Heiloo en TC Alkmaar voor Heren 60+

John Bosman van TC Alkmaar en Ab v.d. Berg van TPC Heiloo gaan de uitwisseling Heren 60+ weer organiseren. Deze keer wordt de eerste ronde op woensdagmiddag 26 oktober gespeeld bij TPC Heiloo. De return staat gepland op woensdagmiddag 9 november in Alkmaar.

Het programma: om 13.00 u aanwezig zijn en ontvangst met koffie; rond 13.15 een uur spelen, pauze iets drinken met wat lekkers erbij, weer 1 uur spelen en nazitten met drankje en hapje. Tot slot bij afsluiting gezamenlijk de rekening van de consumpties betalen. 

Mocht het op een van de geplande dagen niet kunnen vanwege het weer, dan schuiven we door naar naar een week later. Uiteraard gaan we er weer een gezellige boel van maken
Geef je zo snel mogelijk op, en wij kijken hoe we aan een leuke en gezellige samstelling (gelijk aantal) kunnen komen.

Opgave bij Ab van den Berg via de mail (ab.hanny@gmail.com) of via WhatsApp (tel. 0615606732).

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug