TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief februari 2022

Nog 2 dagen om in te schrijven voor Happy New FebruYear Tennis en Padel

Op zaterdag 26 februari wordt het tennis en padeljaar officieel afgetrapt met het Happy New FebruYear Tennis en Padel dubbeltoernooi.
Het is een gezelligheidstoernooi voor onze 18+ leden. Je speelt 4 korte dubbelwedstrijden tennis of padel.
We spelen in 2 shifts: je kunt inschrijven voor overdag (12:30-17:00 uur), of voor middag/avond (16:45-22:00 uur).
De inschrijving sluit op 15 februari, dus je moet snel zijn!
Inschrijven via Inschrijfformulier Happy New FebruYear

Clubkampioenschappen senioren tennis en padel 2022

Alle lichten staan op groen: de Clubkampioenschappen senioren 2022 gaan plaatsvinden van 19 t/m 27 maart. Zorg dat je erbij bent, de inschrijving is geopend.
De clubkampioenschappen staan in het thema van après-ski, ook iets dat veel van ons lang hebben moeten missen. Frank, Bart, Jesper, Aris en Aaik zullen samen met de horeca zorgen voor de organisatie van de wedstrijden en de gezelligheid eromheen.

De clubkampioenschappen zijn een ideaal moment om weer in het wedstrijdritme te komen voor de tennis- en padelcompetities. 
Dit jaar zijn de clubkampioenschappen extra bijzonder omdat we er eindelijk weer een feestje van mogen maken met de horeca. Ook zullen we voor het eerst wedstrijden spelen op de vernieuwde kunstgrasbanen en bij het nieuwe kunstlicht.
De clubkampioenschappen staan open voor alle leden van 18 jaar en ouder. Spelniveau maakt niet uit, want je kunt voor zowel tennis als padel inschrijven op elk niveau. Voor de mensen met een drukke agenda: je mag 3 momenten van verhindering opgeven.
Inschrijven kan via toernooi.nl. Voor vragen kun je altijd in de kantine terecht.

Bediening van de verlichting tennisbanen door de leden

In de vorige nieuwsbrief is gemeld dat de LED-verlichting van de tennisbanen nu ook door de leden kan worden bediend. Inmiddels hebben we enige ervaring opgedaan. Het werkt zo goed dat we de leden zelf verantwoordelijk willen maken voor de verlichting van hun eigen tennisbaan. Dat betekent dat je als lid dus zelf de verlichting van jouw tennisbaan AAN en UIT doet. Vanzelfsprekend hoef je het licht niet uit te doen als er direct na jou iemand anders de baan op komt.

Hoe werkt het? De werking van het bedieningspaneel staat beschreven op de website onder baanverlichting zelf bedienen. De bediening werkt via de tablet die hangt in het halletje naast het afhangbord. Je kunt de lichten 7 dagen in de week bedienen. Als je jouw tennisbaan verlicht, dan wordt ook de naastgelegen baan in het schemerlicht gezet.

NB De padelbanen waren al 7 dagen per week bespeelbaar in het donker. De verlichting van een padelbaan gaat aan zodra je een baan betreedt.

Reservering tennisbanen in de avonden: zoveel mensen zoveel wensen

Bijna 80 leden hebben gereageerd op de enquête naar het reserveren van de tennisbanen. De meningen zijn verdeeld.
Een meerderheid van de tennissers geeft de voorkeur aan het werken met bloktijden. De voorkeur gaat daarbij uit naar het hanteren van de huidige bloktijden.
Er is onder deze groep tennissers een lichte voorkeur voor het 's avonds reserveren van tennisbanen via het afhangbord op de club (in plaats van via de app).

Het lastige is dat de huidige bloktijden (de voorkeur) lastig combineren met afhangen op de club. Als je om 20:00 uur misgrijpt op het afhangbord, dan zou je 5 kwartier moeten wachten voordat je kunt spelen. Mede gezien de naderende onderhoudswerkzaamheden (nieuw kunstgras op de banen 1,2, 5 en 6) zullen we de huidige instellingen vooralsnog blijven hanteren.
We gaan bekijken of we in de zomermaanden wel weer gebruik kunnen gaan maken van het afhangbord voor de tennisbanen. De ervaring leert overigens dat de reserveringen zich vanzelf meer gaan spreiden als de avonden langer worden (ook na 21:00 uur afhangen).

Tenslotte: wellicht ten overvloede, maar het is nu ook mogelijk om zaterdag en zondag langer te tennissen bij LED-licht (zie ook elders in deze nieuwsbrief).

Persoonlijke noot (of nood?) van de voorzitter

Na 2 termijnen van 3 jaar zit mijn tijd als voorzitter er bijna op. Volgens onze statuten mag een voorzitter niet langer dan 6 jaar aanblijven. Dat is goed, want na 6 jaar wordt het tijd voor nieuwe ideeën en nieuwe energie. Voor mij persoonlijk is het ook mooi geweest en is het voorzitterschap ook niet langer te combineren met andere zaken. De ontwikkelingen die we als vereniging hebben doorgemaakt hebben behoorlijk wat tijd een aandacht gevraagd. Dat gold zeker ook voor de Corona-periode die we nu gelukkig lijken af te sluiten.
Het is aan een nieuwe voorzitter om onze vereniging deze nieuwe periode in te leiden.

Tijdens de komende Algemene Leden Vergadering hopen we als bestuur een kandidaat-voorzitter voor te kunnen dragen. Ik zeg 'hopen', want we hebben nog geen kandidaat gevonden. Als bestuur hebben we inmiddels verschillende mensen benaderd, maar tot dusver zonder resultaat. Graag doe ik een oproep aan alle leden om serieus het voorzitterschap te overwegen, of om eens goed om je heen te kijken naar mogelijke kandidaten. Met 1200 leden moeten we toch 1 man of vrouw kunnen vinden?

Wat vraagt het voorzitterschap? Het gaat vooral om aandacht en interesse voor wat er speelt binnen en rond de club. Je staat er niet alleen voor. Op allerlei gebied zijn enthousiaste vrijwilligers en commissies actief met verstand van zaken. Het is dus echt geen noodzaak om alle ins en outs van tennis en padel te kennen. 
Wil je meer weten over wat het voorzitterschap inhoudt, stuur dan een mail naar voorzitter@tpcheiloo.nl

Ton Verberne (nu nog) voorzitter van TPC Heiloo

Jeugdnieuws

Jaarkalender
Ook dit jaar staan er weer allerlei jeugdactiviteiten op de agenda. De agenda zal binnenkort worden verspreid zodat iedereen de datums vrij kan houden.

Uitwisseling padel
Op zondag 22 mei vindt er een jeugd padel-uitwisseling plaats met HTC Santana uit Hoogkarspel.
Er wordt gespeeld van 10-12 uur en de leeftijd van de deelnemers is 10-16 jaar.
Heb jij zin om mee te doen, meld je dan aan bij Linda en Martijn via een mail aan info@padelparty.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug