TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief januari 2022

Actuele ontwikkelingen rond TPC Heiloo

Deze nieuwsbrief staat weer vol met ontwikkelingen bij TPC Heiloo. We adviseren je om deze nieuwsbrief goed door te nemen.
Alle ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers.
Als bestuur zijn we heel erg blij met al het werk dat de vrijwillligers verzetten om jou lekker te laten tennissen en padellen.
We maken ons echter ook zorgen. Veel vrijwilligerstaken rusten op de schouders van een beperkt aantal supervrijwilligers.
We zijn als vereniging onderhand afhankelijk van een kleine groep mensen die bergen verzet.

Dit moet veranderen, want we plegen roodbouw op een klein aantal mensen (mensen die vreemd genoeg vaak ook een drukke baan hebben of ook elders nog vrijwilligerswerk verrichten).

Als lid van TPC Heiloo hoef je NIETS te doen. Je hoeft zelfs geen bardiensten te draaien.
Je bent echter niet voor niets lid van een VERENIGING.
Wij rekenen er dan ook op dat toch minstens 10% van onze leden WEL iets doet voor de club.
10% van de leden, dat komt neer op 120 mensen. Als die 120 mensen allemaal iets doen dan verdelen we de lasten en maken we het voor iedereen leuker.

Zorg dat jij bij de 10% hoort!

Wil je weten WAT je kunt doen, kijk dan op de website naar vacaturesOp naar de 10%.

Het bestuur

Margret Zoon neemt financiële taken Onno Franken over 

We zijn heel blij te melden dat Margret Zoon bereid is gevonden om de financiële administraite over te nemen van Onno Franken. Vele jaren heeft Onno de financiële administratie voor de club gevoerd. Deze taak heeft Onno in het verleden gecombineerd met het penningmeesterschap. Toen Luc Sterkman 5 jaar geleden het penningmeesterschap overnam bleef Onne de administratie doen, maar Onno heeft al eerder aangegeven ook hier toch een keer mee te willen stoppen. Als club zijn we Onno heel veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet in al die jaren. Het is ook voor Onno heel prettig te weten dat de financiën van TPC Heiloo bij Margret in vertrouwde handen zullen komen.
Hierbij stelt Margret zich kort voor: 

Hallo leden van TPC Heiloo, mijn naam is Margret Zoon en ik ben al lang lid van de club. 

Met ingang van dit jaar ga ik de taken rond de financiële van Onno Franken overnemen. 35 jaar heb ik de boekhouding van Bakkerij Kees Zoon verzorgd maar inmiddels genieten wij van onze vrijheid en is er ruimte om iets te doen voor de club waar ik zelf met veel plezier tennis. En ik hoop zo mijn steentje bij te dragen aan het behoud en de toekomst van onze club. 
Fijn en sportief  jaar allemaal. 

Margret Zoon

Bedien zelf de verlichting van je tennisbaan bij afwezigheid horeca

De tennissers onder ons kunnen vanaf nu 7 dagen per week spelen bij LED-licht. Nadat eerder alle tennisbanen waren voorzien van LED-verlichting kunnen leden nu ook zelf de verlichting van de tennisbanen bedienen. Dat betekent dat je zelf de verlichting van een tennisbaan aan (en uit!) kunt zetten op momenten dat de horeca gesloten is. Niets staat je dus meer in de weg om ook een keer op zaterdagavond of zondagavond te gaan tennissen!

Afgelopen week is de bediening van de ledverlichting geïnstalleerd. Deze bediening gaat via een tablet die is geplaatst in de hal van het afhangbord (linker deur van het clubgebouw). Het is nu voor de leden mogelijk om zelf de verlichting van een tennisbaan aan of uit te zetten. 
Hoe werkt het? De werking van het bedieningspaneel staat beschreven op de website onder baanverlichting zelf bedienen bij afwezigheid horeca.

We zijn erg blij dat we deze service kunnen bieden, maar het succes hangt wel af van ieders medewerking. We rekenen erop dat iedereen rekening houd met elkaar, met onze buren en met het milieu. Zorg er dus voor dat lichten niet onnodig blijven branden, dat het park altijd netjes wordt achtergelaten én dat buren geen hinder ondervinden van de activiteiten op en rond ons park.

NB De padelbanen waren al 7 dagen per week bespeelbaar in het donker. De verlichting van een padelbaan gaat aan zodra je een baan betreedt.

Enquête reservering tennisbanen

Uit de bezetting van de tennisbanen blijkt dat veel leden bij voorkeur van 20:00-21:15 uur spelen (en dat dan op maandag t/m donderdag). Vroeger of later spelen blijkt voor veel tennissers geen optie. Hierdoor lijkt de baancapaciteit tekort te schieten terwijl de banen een groot deel van de avond(en) onbespeeld blijven. In een eerdere nieuwsbrief is een oproep gedaan aan de tennissers om mee te denken over opties om het gebruik van de banen beter te spreiden. Een aantal leden is gekomen met een voorstel tot aanpassing van het reserveringssysteem. Via een korte enquête willen we graag horen welke optie de voorkeur heeft.
Wil jij als tennisser je stem laten horen, geef dan jouw voorkeur aan via de enquête op de website
Over een week zullen we bekijken welke optie de voorkeur heeft van de leden. Bij een uitgesproken voorkeur voor een optie zullen we de instellingen van het reserveringssysteem aanpassen en zullen we bekijken of de aanpassing leidt tot een betere spreiding van de reserveringen van de tennisbanen.

NB De enquête richt zich op tennis. Bij padel zien we geen reden om de bloktijden aan te passen.

Contract horeca met 3 jaar verlengd

De afgelopen periode heeft meer dan ooit aangetoond dat horeca onlosmakelijk is verbonden met tennis en padel bij TPC Heiloo. Wat hebben we dit gemist. We zijn dan ook heel erg blij dat de horeca weer open kan én dat we kunnen melden dat we de komende 3 jaar weer zijn verzekerd van perfecte koffie en heerlijke hapjes en drankjes. Het contract met Laura is namelijk voor 3 jaar verlengd.

Bij veel sportverenigingen is de horeca-voorziening afhankelijk van vrijwilligers. TPC Heiloo kiest bewust voor professionele uitbating van de horeca.
We kiezen hiermee voor gegarandeerde kwaliteit en beschikbaarheid van de horeca-faciliteiten. 
Hoe fijn is het om na een potje tennis of padel gewoon te kunnen aanschuiven en te bestellen. Je hoeft nooit bardiensten te draaien, kunt van 's morgens vroeg tot 's avonds laat terecht, bent verzekerd van kwaliteit en betaalt toch verenigingsprijzen. Voor veel mensen zeker een van de redenen om te kiezen voor TPC Heiloo.

Ondanks de hele moeilijke jaren gaat Laura graag door bij TPC Heiloo. Laura is blij dat de Corona-maatregelen eindelijk worden versoepeld en heeft nog allerlei plannen om tennis, padel en horeca verder te doen bruisen binnen TPC Heiloo. Als bestuur zijn we erg blij dat Laura zich wil blijven inzetten voor de horeca en voor de vereniging.

Tenslotte: in de afspraken tussen horeca en vereniging ligt vast dat 'verenigingstarieven' worden gerekend voor consumpties. Binnen deze afspraak zijn de tarieven de laatste jaren niet verhoogd. Vanwege hogere inkoopprijzen is Laura genoodzaakt nu wel een aantal kleine verhogingen door te voeren. Zo zullen de prijzen van koffie en bier met € 0,10 worden verhoogd. 

Aankondiging renovatie kunstgrasbanen 1, 2, 5 en 6 vanaf 28 februari

Zoals al eerder aangekondigd zullen de kunstgrasmatten van de tennisbanen 1, 2, 5 en 6 vervangen worden. Vervanging is noodzakelijk vanwege slijtage. De vervanging duurt in totaal 2 weken en gaat zeker overlast geven. Om deze overlast zoveel mogelijk te beperken is in overleg met de aannemer gezocht naar een goede periode. We willen de nieuwe kunstgrasbanen beschikbaar hebben voor de competitie, maar hebben wel de juiste weerstomstandigheden nodig (droog weer en minimaal 5 graden). In overleg zijn we uitgekomen op de periode van maandag 28 februari t/m vrijdag 11 maart.

Gedurende de werkzaamheden zijn tijdelijk 4 tennisbanen minder beschikbaar dan normaal. Om toch zoveel mogelijk leden de gelegenheid te geven om te spelen en om de lesreeksen niet te verstoren zijn de volgende keuzes gemaakt:

  • De lessen zullen gewoon doorgang vinden en waar nodig worden verplaatst naar de beschikbare tennisbanen.
  • Gedurende de werkzaamheden wordt tijdelijk een aanpassing doorgevoerd op het reserveren van de tennisbanen:
    • Van 9.00 uur tot 23.00 zullen voor alle banen bloktijden van 1 uur gelden.
    • Ieder lid kan maximaal 1 bloktijd op een dag reserveren en kan doorspelen als er  daarna geen reservering is.
  • Er is in deze 2 weken geen ruimte voor racketochtend/avond
  • Een reservering kan max. 24 uur van te voren gemaakt worden (in de huidige situatie is dit 72 uur). Eerder gemaakte reserveringen zullen eventueel aangepast worden

Als de werkzaamheden onverhoopt naar een later tijdstip worden verschoven dan zal dit z.s.m. via nieuwsbrief gecommuniceerd worden. De maatregelen zullen in dat geval vanzelfsprekend ook later gaan gelden. 
Op het park zullen aparte looproutes gelden om de banen te bereiken (i.v.m. gevaarlijk werkverkeer)
We zullen er uiteraard alles aan doen om de overlast te beperken en om alles weer zo snel mogelijk speelklaar te krijgen.

Vragen of opmerkingen kunt u indienen bij Ab van den Berg via;  Berg37@ziggo.nl

Upgrade sponsorcontract Robin Kösters

Robin Kösters is al jarenlang als trouw sponsor verbonden aan onze club. Toen Robin hoorde dat de sponsorcommissie nieuw leven werd ingeblazen was Robin direct bereid om het gesprek aan te gaan over de samenwerking. Dit gesprek heeft er toe geleid dat Robin met ingang van dit jaar zijn sponsorbijdrage substantieel heeft verhoogd. We zijn erg blij met betrokken leden en sponsoren als Robin en hopen dat velen zijn voorbeeld gaan volgen!

WIl jij ook als sponsor een bijdrage leveren aan onze club, of ken jij een bedrijf dat dit zou willen doen, meld je dan bij de sponsorcommissie: sponsoring@tpcheiloo.nl

Lidmaatschap niet betaald, geen baan reserveren

Er zijn op dit moment nog leden die ondanks verschillende herinneringen hun contributie niet hebben voldaan.
We zien ons helaas genoodzaakt om de passen van deze leden te blokkeren.

Bij twijfel willen we u verzoeken om te controleren of uw contributie is voldaan.
Voor vragen kunt u contact opnemen met ledenadministratie@tpcheiloo.nl

Cameratoezicht clubgebouw

Komende week worden camera's geinstalleerd op het clubhuis. De camera's zullen enkel opnamen maken van de toegangen tot het clubgebouw.
Het bestuur heeft een protocol cameratoezicht vastgesteld waarin de doelstellingen van het cameratoezicht als volgt staan omschreven:

Het doel van het cameratoezicht is het beschermen van eigendommen van TPC Heiloo, de leden, bezoekers en pachters van de horeca alsmede de veiligheid van leden, bezoekers en pachters met inachtneming van de regels voor privacy.
Het cameratoezicht op het terrein en/of in de gebouwen richt zich op:

  • Controle op bevoegde toegang en aanwezigheid door personen rond het clubgebouw;
  • Bewaking van eigendommen van TPC Heiloo, leden, bezoekers en pachters;
  • Preventie en registratie van overlast, zoals vandalisme en registratie van wangedrag door personen.

Het volledige Protocol cameratoezicht TPC Heiloo is terug te vinden op de website: Protocol cameratoezicht.

Het bestuur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug