TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: Corona-update

Vanwege de toename van het aantal Coronabesmettingen en de toenemend druk op de zorg heeft het kabinet nieuwe Coronamaatregelen afgekondigd. Gelukkig kunnen we in de buitenlucht verantwoord blijven tennissen en padellen. Ook de lessen kunnen doorgaan. Voor de horeca betekenen de nieuwe maatregelen vooral dat de kantine in de avonden dicht blijft. Vanwege de maatregelen is ook besloten dat de Algemene Leden Vergadering niet doorgaat.
Via deze Corona-update geven we een overzicht van de gevolgen voor TPC Heiloo. We rekenen opnieuw op ieders begrip en medewerking,

Het bestuur

Corona-update TPC Heiloo

Op 12 november zijn nieuwe Corona maatregelen aangekondigd. De nieuwe maatregelen zijn dit weekend ingegaan en gelden vooralsnog t/m 3 december.
TPC Heiloo volgt de maatregelen zoals deze zijn gepubliceerd door de KNLTB (Maatregelen voor tennis en padel).

Concreet betekent dit het volgende:

  • Tennis en padel blijft mogelijk, maar neem de reguliere Corona maatregelen in acht (blijf thuis bij klachten en neem buiten de baan de 1,5 meter in acht).
  • De horeca bij TPC Heiloo zal open zijn van maandag t/m vrijdag tot 17:00 uur. Bij slecht weer of als het stil is dan sluit de kantine eerder. Toiletten blijven open voor noodgevallen.
  • Een Corona Toegangs Bewijs (CTB) is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras. Een vaste zitplaats is verplicht. Iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras moet een CTB kunnen laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamers en toiletten.
  • Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Algemene Leden Vergadering uitgesteld

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen wordt de Algemene Leden Vergadering van TPC Heiloo tot nader order uitgesteld. De voor 22 november aangekondigde ALV zal dus niet doorgaan.
Vanwege het belang van de onderwerpen op de agenda had het bestuur al besloten en gemeld dat de vergadering fysiek zou plaatsvinden (en niet digitaal). Met de huidige ontwikkelingen vinden we een fysieke bijeenkomst echter niet verantwoord. Zodra de situatie het weer toelaat zullen wij een nieuwe datum voor de ALV bekend maken.

Bestuur en commissie zullen wel doorgaan met de voorbereiding van zaken die niet uitgesteld kunnen worden. Dat gaat met name om de voorbereiding van de vervanging van het kunstgras op de tennisbanen.  

Competitie inloopspreekuur wordt digitaal contact

Het voor 15 november aangekondigde inloopspreekuur voor competitie-vragen gaat niet door.

Heb jij vragen over competitie spelen (tennis of padel), bijvoorbeeld omdat je zou willen meedoen (voor vast of als invaller) of omdat je wilt weten wat de mogelijkheden zijn? Stuur dan een mail naar competitie@tpcheiloo.nl. We nemen dan contact met je op.

Groeten Jurjen & Heleen

Wie denkt mee over reservering tennisbanen in de avond?

Naar aanleiding van de uitgeschreven ALV hebben enkele leden vragen gesteld over het reserveren van de tennisbanen in de avonduren. Met de huidige bloktijden wil vrijwel iedereen om 20:00 tennissen en zijn de uren daarvoor en daarna nauwelijks bezet. We roepen leden op om met ons mee te denken over hoe we tot een betere benutting van de tennisbanen komen. Doel is te komen tot 1 of meerdere alternatieven die we aan de leden voor kunnen leggen.

Vorig jaar is het digitaal afhangen geintroduceerd (via de mobiele telefoon). Dit was een verplichting vanuit de Corona-maatregelen.
Gekoppeld aan het digitaal afhangen zijn ook de bloktijden geïntroduceerd. Om te voorkomen dat bij het reserveren van de banen 'gaten vallen' tussen de reserveringen, kan er alleen op vaste tijden worden gereserveerd (van 18:45-20:00, van 20:00-21:15 en van 21:15-22:30 uur).

Uit de ledenenquête bleek dat een ruimte meerderheid van de tennissende leden niet terug wil naar het afhangbord, maar dat men wil blijven afhangen via de mobiele telefoon.Een aantal leden vraagt zich nu echter af of we voor de tennisbanen de bloktijden kunnen loslaten of aanpassen én of we weer terug kunnen naar het direct afhangen (in plaats van vooraf reserveren).

Gebruik van het afhangbord is gezien de nieuwe Corona-maatregelen lastig (in principe is CTB verplicht bij betreden clubhuis, de kantine is in de avond gesloten en op het park mogen alleen actieve sporters zijn). Toch willen we met een aantal tennissende leden (digitaal) rond de tafel om de mogelijkheden te bespreken. De opties die uit het overleg naar voren komen kunnen we vervolgens aan de leden voorleggen. Het zijn tenslotte de leden die gebaat zijn bij veel tennisplezier en efficiënt gebruik van de tennisbanen.

Wil jij meedenken? Stuur dan een mail naar voorzitter@tpcheiloo.nl.

Het bestuur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug