TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: nieuwsbrief november 2021

Toelichting Algemene Ledenvergadering van 22 november

We zijn heel blij om te zien en te horen dat de agendapunten voor de ALV van 22 november beginnen te leven onder de leden. 
Op eerdere aankondigingen kregen we weinig response, maar nu komen er toch een aantal reacties en vragen binnen.
Dat is goed, want de club staat voor een aantal belangrijke keuzes en het zijn de leden die hierover een besluit moeten nemen!

Tijdens de ALV wordt o.a. het voorstel besproken om 3 padelbanen aan te leggen op de plaats van baan 10: de SmashCourt-baan in de hoek.
Veel leden geven aan blij te zijn met de keuze voor deze plek, maar er zijn ook vragen over het waarom?
Omdat dit zo'n cruciale vraag is en om leden al vooraf een goede afweging te kunnen laten maken, hierbij vast in het kort een antwoord op deze vraag.

Waarom het voorstel tot de aanleg van 3 padelbanen op baan 10?
Padel neemt een enorme vlucht. Dit geldt niet alleen landelijk, maar zeker ook onder onze eigen leden van TPC Heiloo.
We zien steeds meer leden de overstap geheel of deels naar padel maken. Het meest duidelijk zien we dit terug in de baanbezetting.
Uit de baanbezetting van het afgelopen jaar blijkt dat baan 10 ruim 1.200 uur is bespeeld. De 3 padelbanen zijn elk gemiddeld 3.240 uur bespeeld.
Daarbij moet ook nog opgemerkt worden dat een deel van de uren dat men op baan 10 stond ook andere banen vrij waren om te tennissen.
Tegenover het inleveren van de 1.200 uur aan tenniscapaciteit staat een plus aan padelcapaciteit van ruim 9.700 uur.
Als bestuur vinden we dit, zeker ook gezien alle ontwikkelingen en de trend binnen onze vereniging, een zwaarwegend argument bij de keuzes die we nu voor de toekomst moeten maken.

Tijdens de ALV zal het advies tot de uitbreiding van padel én de keuze daarbij voor baan 10 (SmashCourt) nader worden toegelicht. 

Het bestuur

Nieuwe trainers

Vanwege het vertrek van Franky en Wesley moesten de trainers op zoek naar nieuwe collega's. Dit was niet makkelijk maar de trainers hebben hun team kunnen verrijken met Robert van der Velde op de woensdag en Germaine van der Veen op de dinsdag en woensdag. Robert heeft al 20 jaar ervaring en geeft op dit moment ook nog les bij 't Vennewater en bij TC Bergen. Germaine komt net van de opleiding af en heeft stage gelopen bij TPC Heiloo  en TC Bergen. De trainers hebben er erg veel zin in en hopen op een mooi winterseizoen.

De trainers

Corona-maatregelen

Op zaterdag 6 november zijn nieuwe Corona-maatregelen ingegaan. 
De grootste verandering is dat nu een Corona Toegangs Bewijs (CTB) nodig is voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes en terras van de sportlocatie. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
Helaas geven de ontwikkelingen aanleiding tot deze aangescherpte maatregelen.
De regels brengen veel extra werk met zich mee voor de horeca, maar we vinden als bestuur wel dat we de regels moeten naleven. We hopen en rekenen hierbij op begrip en medewerking van de leden en bezoekers.

Competitie inloop uur: voor al uw competitievragen

De najaarscompetities voor tennis en padel zitten er bijna op. Voor veel leden van TPC Heiloo is competitie-spelen het hoogtepunt van seizoen.
Niet voor niks doen ieder voor- en najaar vele tientallen teams mee aan de verschillende competities.

Zou jij ook graag competitie willen spelen? Wil je je graag als invaller opgeven of heb je andere vragen over het spelen van competitie? 
Op maandag 15 november van 19:30 tot 20:30 uur zijn wij aanwezig in de kantine om al je vragen te beantwoorden.  

Groeten Jurjen & Heleen

Voor de jeugd: sjoemelavonden op 12 november en 3 december

Op vrijdagavond 12 november is het weer sjoemelavond voor de jeugd van TPC Heiloo. Om 18.45 staan we weer voor jullie klaar.
Weten jullie niet wat een Sjoemelavond is? Kom gewoon langs, of check de website: Sjoemelavond 12 november. Inschrijven is deze keer niet nodig.

Natuurlijk vieren we dit jaar ook weer een Sint Sjoemel. Dit feest vieren we op 3 december.
Voor de Sint-sjoemel moet je wel inschrijven!!! Het inschrijfformulier staat op de website onder het kopje jeugd: Inschrijfformulier Sint-Sjoemel 3 december

En nu we toch bezig zijn: de Najaarscompetitie is bijna klaar en jullie mogen je al weer inschrijven voor de Voorjaarscompetitie 2022.
Ook dit formulier kun je terugvinden op de website: Inschrijfformulier voorjaarscompetitie en Worldtour

Genoeg activiteiten voor de jeugdleden van TPC Heiloo!

Esther Oostrom

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl. De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug