TPCH Nieuwsbulletin

TPC Heiloo: Onderhoud padel en toelichting ALV

Maandag en dinsdag groot onderhoud padelbanen

A.s. maandag en dinsdag kan er niet gepadeld worden. Op deze dagen wordt er nieuw kunstgras op onze padelbanen gelegd. Reden voor de vervanging is het feit dat in het gebruik van de matten een aantal productiefoutjes naar boven is gekomen. Na onderzoek door de fabrikant is besloten dat de matten gratis worden vervangen.
Concreet betekent dit dat er maandag 16-4 en dinsdag 17-4 niet gepadeld kan worden, maar dat we daarna weer op prachtig nieuw kunstgras spelen. Wat een luxe! Het bevestigt opnieuw dat we met de juiste leverancier in zee zijn gegaan.
Mocht blijken dat de vervanging zeer voorspoedig verloopt, dan kan het zijn dat er dinsdagavond al weer gespeeld kan worden.

Statutenwijziging en ALV

Op maandag 19 april vindt de Algemene Leden Vergadering 2021 plaats (zie ook Aankondiging ALV),
Via deze nieuwsbrief willen we graag een aantal zaken verduidelijken. Slechts enkele leden hebben vragen gesteld, maar als bestuur willen wij graag duidelijk maken dat dit proces zeer zorgvuldig wordt doorlopen. We hopen hiermee bij te dragen aan een soepel verloop van de ALV en voldoende ruimte voor een toelichting op het belangrijke advies van de commissie baankeuze.

Waarom nu een ALV?
Een suggestie is gedaan om te wachten met de ALV tot we weer bij elkaar kunnen komen in de kantine.
Hoewel de digitale vergadering vorig jaar zeer geslaagd was heeft een fysieke bijeenkomst vanzelfsprekend de voorkeur.
We kunnen echter niet wachten met de ALV om de volgende redenen:

  • vervanging van de kunstgrasmat op de tennisbanen wordt actueel .We moeten nu concrete plannen maken om tijdig tot noodzakelijke vervanging over te kunnen gaan. In haar advies gaat de commissie baankeuze hierop in.
  • per 1 juli wordt de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van kracht. Om tijdig te kunnen voldoen aan deze wet moeten we de statuten aanpassen.

Andere redenen om niet langer te wachten zijn o.a. bestuursmutaties en het formeel doorvoeren van de naamswijzigingen waar eerder toe besloten is. 

Antwoorden op enkele vragen m.b.t. de wijziging van Statuten en Huishoudelijk reglement (HHR)

  • Is wijziging van Statuten en HHR nodig? Ja, om per 1-7 aan de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen te kunnen voldoen moeten statuten en HHR worden gewijzigd.
  • Hoe zijn de nieuw Statuten en HHR opgesteld? De huidige statuten en HHR zijn gebaseerd op oude modelstatuten van de KNLTB. De KNLTB heeft nieuwe modellen voor statuten en HHR aangeleverd. De conceptstatuten en HHR zijn op dit nieuwe model gebaseerd. Op dringend advies van de KNLTB wijken we alleen af van deze modelstatuten als de specifieke situatie van TPC Heiloo daar aanleiding toe geeft.
  • Zijn de voorgestelde Statuten en HHR definitief? Nee, de conceptstatuten en HHR zijn slechts een voorstel vanuit het bestuur. Het zijn de leden die grotendeels bepalen hoe de definitieve Statuten en HHR er uit zien. De KNLTB verplicht ons echter wel om bepaalde artikelen op te nemen. De juridische afdeling van de KNLTB heeft inmiddels de concept-statuten en concept Huishoudelijk reglement goed gekeurd. Het feit dat zowel leden als KNLTB akkoord moeten geven op Statuten en HHR maakt het proces complex.

Het proces zoals we dit doorlopen:

  1. 17 maart t/m 19 april. Nieuwe Statuten en overzicht met wijzigingen zijn beschikbaar op website. Via diverse nieuwsbrieven worden leden hierop geattendeerd.
  2. ALV 19 april 2021 20:00 uur. Korte toelichting op de voorgestelde wijzigingen en vooral op het proces om te komen tot aangepaste Statuten en HHR. Voor een stemming over de statuten moet 2/3 van het aantal stemgerechtigde leden aanwezig zijn (dit komt overeen met ruim 700 leden). Is dit aantal niet aanwezig, dan wordt binnen 3 weken een nieuwe ALV uitgeschreven. Tijdens deze nieuwe ALV kan wel gestemd worden, ongeacht het aantal aanwezigen.
  3. 19 april t/m 23 april. Nieuwe en oude versies van Statuten en HHR zijn op de website beschikbaar. Leden worden nogmaals in de gelegenheid gesteld om vragen, opmerkingen en bezwaren m.b.t. specifieke artikelen in de Statuten en het HHR kenbaar te maken.
  4. 26 april t/m 3 mei. Vragen van leden worden beantwoord. Zo nodig in overleg tussen bestuur en vragenstellers. Door leden gewenste wijzigingen of verwijderingen van artikelen worden ter akkoord voorgelegd aan de KNLTB. Als de KNLTB aangeeft akkoord te kunnen gaan met een wijziging, dan kan deze wijziging ter stemming aan de leden worden voorgelegd.
  5. 3 mei t/m 10 mei. Leden worden in de gelegenheid gesteld de Statuten en HHR in te zien inclusief eventuele wijzigingen of verwijderingen van artikelen waarvoor de KNLTB heeft aangegeven akkoord te kunnen gaan met de aanpassing.
  6. Extra ALV 10 mei 20:00 uur. Dit is een nieuwe ALV waarin wordt gestemd over Statuten en HHR. Ter sprake (en zo nodig ter stemming) komen artikelen waarover vooraf vragen zijn gesteld en waarbij de KNLTB akkoord gaat met de beschikbare opties. Uiteindelijk wordt er gestemd over de definitieve versies van Statuten en HHR.

Vragen of opmerkingen over de organisatie van de ALV?
Heb je vragen of opmerkingen over de organisatie van de ALV, stuur dan een mail naar info@tpcheiloo.nl.

Het bestuur

---------------------------------------------------------------------------------------------------

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TPC Heiloo. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tpcheiloo.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug