TPCH Nieuwsbulletin

TCHU kijkt uit naar juni

Op de valreep hierbij nog de 7e (!) nieuwsbrief van TC Heiloo United in de maand mei. Deze maand zijn we stap voor stap weer aan het spelen gegaan. Aan de drukte op de banen is te merken dat heel veel leden het tennissen en padellen weer hebben opgepakt. Vooral doordeweeks is het een drukte van belang. Toch is er nog voldoende ruimte om te spelen. Zeker in de middagen en in het weekend zijn er voldoende banen vrij, Per 1 juni worden er opnieuw veranderingen doorgevoerd. De meest ingrijpende verandering zou moeten zijn dat de kantine weer open gaat. Meer daarover in deze nieuwsbrief. Verder o.a. aandacht voor de introducees, padelactiviteiten en de opstart van de racketinstuif op de maandagavond.

De veranderingen per 1 juni

Vanaf 1 juni wordt opnieuw een aantal versoepelingen doorgevoerd in de Corona maatregelen. Ook voor tennis en padel wordt een kleine aanpassing doorgevoerd. 

Vanaf 1 juni mag jeugd t/m 18 jaar buiten tennissen en padellen zonder dat de afstand van 1,5 meter in acht hoeft te worden genomen.
Als jeugd samenspeelt met senioren, dan geldt nog wel steeds dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden tenzij het gaat om mensen die onder 1  dak wonen. Ingewikkeld allemaal, maar met gezond verstand komen we er wel!
Alle overige regels blijven van kracht.

Kantine weer open?

Het zal niemand zijn ontgaan dat per 1 juni de (professionele) horeca de deuren weer mag openen. Voor sportkantines geldt dat zij per 1 juli de deuren onder voorwaarden weer mogen openen. TC Heiloo United heeft de horeca in professionele handen gelegd (Laura en Chantal) dus je zou zeggen dat 'onze' horeca op 1 juni open mag.  

De veiligheidsregio heeft afgelopen vrijdag per noodverordening besloten dat het verboden is om eet- en drinkgelegenheden bij sportvoorzieningen open te stellen TENZIJ deze worden geëxploiteerd door een commerciële rechtspersoon. Voor ons is het duidelijk: de horeca bij TC Heiloo mag open. Helaas werd de noodverordening pas heel laat gepubliceerd en is het de gemeente die 'lokaal uitvoering moet geven' aan de nieuwe noodverordening. Concreet: direct na het pinksterweekend is er overleg en we hopen en verwachten dinsdag 2 juni te horen dat de horeca alsnog open mag. Laura en Chantal zijn er helemaal klaar voor en zullen bij groen licht direct het terras en de kantine openen.

Ook de racketavond weer van start

Maandag 8 juni starten we de racketavond op de maandagavond weer op. Beginnende en gevorderde tennissers kunnen zich hierbij aansluiten. De racketavond is een perfecte manier om kennis te maken met andere leden, Vanwege de Corona-maatregelen willen we je wel vragen om je voorlopig van tevoren aan te melden via racketavond@tcheiloounited.nl. De racketavond start om 19:00 uur.

Meer informatie? Mail info@tcheiloounited.nl

Zelf padel ervaren tijden Padelclinics op 13 juni

Heb jij al kennis gemaakt met Padel? Wij delen graag onze passie! Daarom worden er op zaterdag 13 juni gratis clinics gegeven aan leden en niet-leden. Je kunt dus ook gasten meenemen. Alle leeftijden zijn welkom.

Op zaterdag 13 juni verzorgt padeltrainer Robin Houtenbos clinics voor iedereen die kennus wil maken met de dynamiek en fun van padel. De clinics duren een uur. Je zult merken dat je zelfs na dat ene uur al een aardige bal kunt slaan, een leuk potje kunt spelen en vooral dat je het veel vaker wilt doen! De eerste clinic start om 15:00 uur. Aanmelden kan met een mail aan padel@tcheiloounited.nl. Introducees zijn ook van harte welkom .Wees er wel snel bij, want vol=vol. 

Wil je dit event graag delen? Dat kan, het staat op Facebook: Padelclinics op Facebook Zegt het voort!

Nieuw bij TC Heiloo United: themalessen padel

Heb jij al je eerste padelervaringen opgedaan en wil je op specifieke punten je spel verbeteren? Dat kan! Je kunt nu namelijk per thema een gerichte les volgen bij onze Padeltrainer Robin Houtenbos.

Wil je je slagtechniek verbeteren? Wil je de ballen die via de zij- en achterwand komen terugspelen? Wil je de looplijnen en positionering van verdedigings-en aanvalspositie weten? Wil je ook zo graag de rally van je tegenstander overnemen? Dat kan nu allemaal!

Elke 1e vrijdag van de maand geeft Robin Houtenbos een nieuwe themales. Je kunt je per les inschrijven en zo gericht werken aan de onderdelen waarin jij wilt verbeteren.
Een uur les en daarna natuurlijk gelijk het geleerde onder toezicht in praktijk brengen!

Vrijdag 5 juni eerste themales: Alles over de volleys bij Padel
Schrijf je nu in voor de themalessen van 5 juni:
Groep 1: 19-20 uur (max. 8 personen) VOL=VOL
Groep 2: 20-21 uur (max. 8 personen) VOL=VOL
Opgeven via: Tennisprogressalkmaar@gmail.com. Vermeld s.v.p. je naam, telefoonnummer en padelervaring.

Introducees

Er wordt goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om buiten de piekuren introducees mee te nemen naar de club. Veel leden grijpen de kans aan om familie of vrienden opnieuw of voor het eerst kennis te laten maken met tennis of padel bij onze vereniging. We hebben er alle vertrouwen in dat jullie de mensen enthousiast maken. De stelregel is dat een introducee na 5 keer besluit of hij/zij lid wordt van de club. Overigens zijn de padelclinics ook een mooie manier om voor het eerst padel te ervaren. 

PCC komt tennissen en padellen

In de maand juni komen onze overburen van het PCC dagelijks tennissen en padellen. Een deel van de lesueren zal worden begeleid door onze trainers en een deel door docenten van het PCC. De lesuren zullen plaatsvinden in de ochtenden. Alle klassen zullen langskomen. Een mooie manier om kennis te maken met tennis, padel en TC Heiloo United!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug