TCHU Nieuwsbulletin

Nieuwsbrief TC Heiloo United augustus 2019

Spelregels op ons park

Zonder regels is het onmogelijk een tennis- of padelwedstrijd te spelen. De regels zijn nodig om wedstrijden in goede banen te leiden. Zeker met ons groeiende aantal leden is het van belang om ook rond het gebruik van ons park gezamenlijke regels te hanteren. Deze regels zijn opgenomen in ons baanreglement (dat is terug te vinden op de website). 

Het baanreglement is ooit opgesteld om misverstanden te voorkomen, voor behoud van de banen en om er voor te zorgen dat alle leden zoveel mogelijk aan hun trekken komen. Als iedereen de regels spontaan naleeft, dan hoeven we elkaar er niet op aan te spreken en komt iedereen met plezier naar het park!

Via deze nieuwsbrief vragen we nog een keer aandacht voor de belangrijkste regels:

  • Alle banen zijn alleen toegankelijk voor leden en  voor deelnemers aan georganiseerde activiteiten. 
  • Gebruik van een tennis- of padelbaan moet ALTIJD worden geregistreerd via het elektronisch afhangbord conform het baanreglement. 
  • Buiten de piekuren en bij voldoende beschikbaarheid kunnen leden een introducé meenemen. Introducés moeten worden aangemeld in de kantine. Kosten: €5,- per introducé.
  • De tennis- en padelbanen mogen alleen worden betreden met geschikt schoeisel.
  • Op de tennisbanen wordt alleen getennist, op de padel banen wordt alleen padel gespeeld.
  • Gebruik van een tennisracket op de padelbaan is niet toegestaan.
  • De tennisbanen dienen na gebruik geveegd te worden (tenzij de banen nat zijn of de veegmatten door de parkcommissie zijn verwijderd).
  • Aanwijzingen van bestuur, parkcommissie of horeca dienen direct te worden opgevolgd.
  • Ongewenst of niet integer gedrag wordt niet getolereerd. 
  • Alle leden en bezoekers dienen zich te gedragen volgens de gedragscode ‘Fair Play in Tennis’ (KNLTB).

Het bestuur

Hoe gaat het bij TC Heiloo United?

Terwijl veel leden op vakantie zijn draait de club gewoon door. De banen zijn ondanks de vakantietijd behoorlijk goed bezet met leden en introducés. Ook worden nog regelmatig clinics verzorgd. In het oog springen alle activiteiten van de park- en de sponsorcommissie die zeer voortvarend aan de slag zijn. Zo is het groen flink onder handen genomen en is al een behoorlijk aantal nieuwe sponsoren geworven, wat is terug te zien aan de borden en winddoeken die met regelmaat worden bijgeplaatst. Mooi nieuws is ook dat onze banen dankzij de goede verzorging nog in prima staat zijn. Dit bleek tijdens een uitgebreide meting. Achter de schermen zijn de toernooicommissies druk en worden weer allerlei plannen gesmeed. Fantastisch dat onze vrijwilligers zich ook in deze periode zo inzetten voor de club!

Dat de vereniging leeft blijkt ook uit de interesse van buitenaf. Zo vroeg de Uitkijkpost zich af hoe het nu met padel gaat, inmiddels 4 maanden na de opening van de padelbanen. In de Uitkijkpost van afgelopen woensdag hun verslag

Eiland de Wild 40+ en 55+ dubbel toernooi

Vanaf zaterdag 31 augustus tot en met zondag 8 september wordt het zevende Eiland de Wild keukens 40+ en 55+ tennistoernooi gespeeld bij TC Heiloo United. Traditioneel staat dit dubbeltoernooi bekend om de culinaire hoogstandjes. Het toernooi wordt mogelijk gemaakt door sponsor Eiland de Wild keukens.

Het Eiland de Wild toernooi kent een trouwe groep deelnemers, maar ieder jaar komen er nieuwe enthousiastelingen bij. Veel leden kunnen niet wachten tot ze de speelgerechtigde leeftijd van 40 jaar hebben bereikt. Het toernooi is ook heel laagdrempelig voor spelers die voor het eerst een toernooi willen spelen met een tennispartner. De inschrijving is geopend op toernooi.nl: Inschrijving Eiland de Wild.

Clubkampioenschappen senioren met tennis én padel

Dit jaar een primeur bij de clubkampioenschappen: er kan worden ingeschreven voor tennis en voor padel. Ook nieuw dit jaar: om iedereen wat tijd te geven om op adem te komen van het Eiland de Wild toernooi is er een weekje rust ingelast tussen beide toernooien.

Met deze primeurs en met de garantie op gezelligheid zijn we ervan overtuigd dat we dit jaar weer veel inschrijvingen mogen verwachten. Het toernooi is geschikt voor de ervaren tennisser, maar ook voor beginnende tennissers. Je speelt op je eigen niveau en altijd geldt: meedoen is belangrijker dan winnen. Bij je inschrijving kun je verhinderingen doorgeven. De clubkampioenschappen worden gespeeld van 19 t/m 29 september. De inschrijving is geopend. Inschrijven kan via Clubkampioenschappen TC Heiloo United op toernooi.nl.

Padelnieuws

Open toernooi
Van donderdag 29 tot en met zaterdag 31 augustus vindt er het allereerste Open Padeltoernooi plaats bij TC Heiloo United. Inschrijven als dubbel-koppel is mogelijk op drie niveaus: recreanten (beginners), gevorderden en competitiespelers. Inschrijven kan vanaf vandaag tot en met woensdag 21 augustus (23.59 uur) via toernooi.nl
Of, als je partner geen lid is van TC Heiloo United en/of de KNLTB, kan je hem of haar inschrijven via: skstoker@me.com 
Dan graag wel vermelden wie je partner is, of je verhinderingen hebt, en in welke categorie je speelt.

Side Event
Naast Padel is er dankzij onze sponsors: Tapastas, QSportmassage, Tennis Voordeel, Rozing, Tenniscentrum de Dors, Carin’s Voetverzorging, De Deel Wijnen en Oersterk, ook een side event met een Salsaworkshop, een Padel Clinic voor beginners en een Wijnproeverij met live Muziek! Ook ontvangen alle deelnemers bij ontvangst een goed gevulde goodiebag.
Schrijf je dus snel in, en mis het niet!

Clinic Jeugd
Op 15 september a.s. is er een gratis padel clinic voor junioren en senioren. De inschrijving voor junioren staat nog open. We hebben op dit moment nog 18 plekken vrij. Voor de senioren is de clinic volgeboekt, maar je kunt je nog wel aanmelden voor de wachtlijst.
Meedoen? Mail dan naar: padel@tchheiloounited.nl, met je naam, leeftijd en speelsterkte.

Komende activiteiten

Wanneer? Wat?
22 augustus Timmerdorp plays padel
29 augustus t/m 31 augustus TC Heiloo United Open Padeltoernooi. Het eerste officiële padeltoernooi in Heiloo ooit. Voor iedereen toegankelijk, ook als je nog geen padelervaring hebt! Padelrackets zijn te leen.
1 t/m 8 september Eiland de Wild Keukens 40+ en 55+ dubbeltoernooi, Hét open dubbeltoernooi uit de regio. 
15 september Padelclinics
19 t/m 30 september Clubkamioenschappen voor de senioren, met tennis en padel

Via Toernooi.nl kun je nu al inschrijven voor de toernooien!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug