TCHU Nieuwsbulletin

TCHU nieuws: clubkampioenschappen en padel

In deze extra nieuwsbrief aandacht voor twee onderwerpen die hoog op de agenda van TC Heiloo United staan: de clubkampioenschappen (die komende week al op het programma staan!) en padeltennis.

Je hebt nog t/m zaterdag de tijd om in te schrijven voor de clubkampioenschappen, een aanrader voor alle leden van 18 jaar en ouder!

In de afgelopen nieuwsbrief is de extra ledenvergadering van 8 oktober al aangekondigd. Op de agenda staat het voorstel tot de introductie van padel binnen TC Heiloo United. In deze nieuwsbrief heel veel informatie over padel en de mogelijkheden voor padel bij TC Heiloo United. Omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed wordt geïnformeerd hebben we de informatie ook op de website geplaatst, onder het kopje padel. De komende weken volgt meer informatie, o.a. over de mogelijkheid om zelf een keer padel te spelen.

Het bestuur

Senioren Clubkampioenschappen: NOG 2 DAGEN OM IN TE SCHRIJVEN

Vanaf donderdag 13 tot en met zondag 23 september worden de Senioren Clubkampioenschappen georganiseerd. Schrijf je nu in via Toernooi.nl! We spelen in alle speelcategorieën in de enkel, dubbel en mix voor de leeftijdsgroepen 18+ en 55+.

De ervaren leden weten het natuurlijk al lang, maar ook als beginnende tennisser of als nieuw lid mag je dit toernooi niet missen. De Clubkampioenschappen zijn uitermate geschikt om mee te doen en kennis te maken met andere leden. Naast de wedstrijden vinden wij gezelligheid ook heel belangrijk. Sponsors Van Velzen en Slagerij Snel zorgen voor snacks voor op het (indien nodig verwarmde) terras. Maar ook het 'visavondje', de bekende nootjes en luxe hapjes van cateraar Il Buongustiao op de finale zondag zijn weer van de partij.
Daarnaast verloten wij uitsluitend onder de deelnemers weer schitterende prijzen, komt It started in Space optreden en hebben we een DJ met 'Gouwe ouwe' hits met een moderne beat.
En heb je het eigenlijk heel druk? Geen probleem, je kan bij je inschrijving al je verhinderingen doorgeven. En als je voorafgaand nog een ander toernooi speelt dan houden wij daar natuurlijk rekening mee met het plannen van je eerste wedstrijd. De inschrijving sluit zondag 9-9 om 23:59 uur.
We zien je graag tijdens CK2018; want geen reden is goed genoeg om NIET mee te doen.
Tot dan!

Commissie CK2018
Ollie, Robin, Jaco, Ward en Jesper

Padel bij TC Heiloo United?

Padel bij TCHU?
Zoals velen inmiddels weten heeft de club een commissie ingesteld die zowel technisch als organisatorisch onderzocht heeft wat Padel voor de leden van TCHU zou kunnen betekenen. De conclusie is positief. Derhalve heeft het bestuur een ALV uitgeschreven voor 8 oktober 2018 om dit plan ter goedkeuring voor te leggen aan de leden. 

Wat is Padel?
Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachball. Het is een snelgroeiende sport in Europa. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd clubs, waarvan 11 in Noord-Holland, waar je Padel kunt beoefenen. Padel wordt gespeeld op een baan van 10m breed en 20m lang omringd door wanden van glas en hekwerk. Je speelt padel met een padelracket en een soort tennisbal, de puntentelling is gelijk aan die van tennis. De wanden en de kleinere baan maken dat kracht en loopvermogen minder belangrijk zijn bij padel dan bij tennis. Dit houdt in dat het door iedereen te spelen is en doordat padel in dubbels wordt gespeeld, is het ook nog eens een zeer sociale sport.

Waarom is Padel een aanwinst voor jou als tennissend lid?
Voor onze huidige leden is padel een leuke aanvulling op het tennis. Padel is levendig en snel onder de knie te krijgen voor tennissers. Tactiek en spelinzicht zijn relatief belangrijk. Niveauverschillen door conditie, kracht, of loopvermogen worden wat meer genivelleerd dan bij tennis. Dit maakt dat de sport van jong tot oud beoefend kan worden en dat ook in mixed-vorm, of samen tussen jong en oud en tussen beginners of meer ervaren spelers er erg leuk gespeeld kan worden.
 
Padel is een toegankelijke racketsport: ook op latere leeftijd kunnen mensen de sport makkelijk oppakken en er zijn weinig lessen nodig om toch leuk te kunnen spelen. Het spelen van padel is minder blessuregevoelig dan tennis. Er wordt bijvoorbeeld onderhands geserveerd en er wordt minder gevergd van de knieën en hamstrings. Daarom is padel een uitstekend alternatief voor spelers met schouder en/of knie-klachten.

Waarom is Padel een aanwinst voor TCHU?
Buiten het feit dat padel als extra sport wordt aangeboden aan onze leden binnen hetzelfde lidmaatschap van TCHU, wordt padel ook veel als activiteit gedaan door niet-tennissers. Dit betekent dat er vaker dan bij tennis, padel-uitjes of clinics gedaan worden door scholen, bedrijven, gemeentes, instanties (GGZ), andere sportverenigingen etc. TCHU zal hiermee nog meer deel uit gaan maken van de Heilooër gemeenschap. Omdat er in Heiloo, Bergen, de Egmonden, Limmen, Akersloot en Castricum nog geen parelbanen zijn kan TCHU zich ook in de regio nog beter op de kaart kunnen zetten. 

Padel leent zich ook uitstekend voor spelers die niet gebonden willen zijn aan een club, maar wel af en toe/wekelijks een baan willen huren om een uurtje te spelen. De levendigheid en instroom van nieuwe mensen op ons park zal hierdoor toenemen.

Hoe kunnen we Padel inpassen bij TCHU?
Er kunnen 3 banen op de plek van baan 13 worden aangelegd. Dit is mooi midden in het park, met prima zicht vanuit de kantine en mooi zicht op de padelbanen. Andere banen zullen weinig tot geen last hebben van de padelspelers of de lichtinstallatie.  

Omdat ons ledenbestand is afgenomen tot rond de 1000 leden is er de mogelijkheid om 1 tennisbaan op te offeren zonder boven de KNLTB-richtlijn van 90 leden per baan te komen.  Daar waar we 1 tennisbaan opofferen komen er 3 padelbanen voor terug. Bij een vergelijkbare bezetting als bij omliggende clubs  zouden er doordeweeks zo'n 20 - 30 padellers per avond op de club komen. 

Wat betekent Padel voor ons TCHU Lidmaatschap en de contributie?
Het plan is dat bij TCHU de aanleg uit de opgebouwde reservering zal plaatsvinden. Daarom is een all-inclusive lidmaatschap bij TCHU het meest logisch. Als we hier toe overgaan is het Padel echt een extra sportactiviteit voor alle leden bij een gelijkblijvende (geïndexeerde) contributie. TCHU zal hiermee ook een zeer competitief aanbod hebben ten opzichte van andere verenigingen. 

Bij TCHU willen we inzetten op 80% ledengebruik inclusief lessen en 20% verhuur. Ervaringen van andere clubs leren dat bij 3 banen we zo’n 160-200 actieve padelleden kunnen behuizen, zo’n 15-20% van ons totale ledenbestand. We verwachten wel dat het wel een aantal jaar zal duren voordat we de 200 padelleden zullen bereiken.

Welke bonden, competitie en toernooien zijn er?
De Nederlandse Padelbond en de KNLTB hebben beiden een Padelcompetitie opgezet. De club kan aangesloten zijn bij beide bonden. Omdat bijna alle Noord-Hollandse clubs aangesloten zijn bij de NPB is het praktisch als TCHU zich ook aansluit bij de NPB. De competitie is op dit moment zo ingedeeld dat het de tenniscompetitie niet in de weg zit: de competitie begint een aantal weken voor de tenniscompetitie en loopt na de tenniscompetitie nog iets door. Dit zal het seizoen op de club verlengen en de levendigheid in de weekenden zal daardoor toenemen. 
 
De meeste open padeltoernooien zijn een vrij/zat/zondag toernooi. Dit geeft mogelijkheden aan TCHU om een dergelijk toernooi in te passen in de toernooi-kalender van onze club.

Wat zijn de ervaringen van andere clubs?
Er zijn nu circa 11 clubs in Noord-Holland die Padelbanen hebben aangelegd. Zij hebben overwegend positieve ervaringen met Padel. Zo is men  bijvoorbeeld bij Daalmeer gestart met 2 padelbanen in 2016. Ruim een jaar verder is ook de derde baan aangelegd, omdat er veel vraag is en de banen in de avonduren en het weekend flink vol zitten. 
 
Bijna alle clubs verhuren hun Padelbanen ook. Het lijkt er op dat dit vaker gebeurt dan de eventuele verhuur van tennisbanen. We hebben geen verhuur meegenomen in onze financiële planning, maar een verhuur van 8 baanuren per week zou ongeveer € 8.000 per jaar opleveren voor de vereniging.   

Wat zijn de financiële consequenties?
We hebben als TCHU een financieel plan gemaakt waar de aanleg van Padel gecombineerd wordt met vernieuwing van de toplaag van de tennisbanen. De conclusie van dit plan is positief: TCHU kan zowel de aanleg van de Padel, als de tennisbaan toplaag vervanging bekostigen bij gelijkblijvende (geïndexeerde) contributie en gelijkblijvend ledenbestand. In dit plan zijn de inkomsten van de verhuur niet meegenomen en hebben we conservatieve aannames gedaan m.b.t. reserveringen, zodanig dat we de nieuwe toplagen in circa 2034 wederom kunnen vervangen. 

Hoe zit het met de aanleg en projectduur?
De verwachting is dat de aanleg 3-4 maanden zal duren met zeer beperkte overlast voor de tennissers.

Kan ik Padel eens proberen?
Jazeker. TCHU heeft een padelclinic georganiseerd op 30 september bij TPC Daalmeer in Alkmaar. Iedereen van onze club is welkom om onder begeleiding van gediplomeerde padel-leraren padel eens uit te proberen. Meer informatie volgt spoedig.

Bij wie kan ik terecht met vragen en opmerkingen?
De padelcommissie en het bestuur heeft graag input van de leden. Stuur je vraag of opmerking s.v.p. naar het bestuur padel@tcheiloounited.nl

Het bestuur

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug