TCHU Nieuwsbulletin

TCHU: We gaan weer van start!

Respect en waardering voor onze vrijwilligers

Tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat jij terecht kunt bij TC Heiloo United. Of het nu gaat om vrij tennissen, of om deelname aan een toernooi of andere activiteit: het zou niet mogelijk zijn geweest zonder de inzet van onze vrijwilligers. Voor en achter de schermen zijn de hele week mensen actief die bergen werk verzetten voor de club. Als bestuur zullen we dit jaar weer een activiteit organiseren voor deze vrijwilligers. We doen dit om blijk te geven van onze enorme waardering voor hun inzet. Die waardering verdienen onze vrijwilligers van ALLE leden.

Vrijwilliger zijn doe je omdat je het leuk vindt, maar ook omdat je iets voor de club, of voor een ander wilt betekenen. In de praktijk komen daar ook vaak verantwoordelijkheden bij kijken. De vrijwilligers verdienen respect omdat ze bereid zijn die verantwoordelijkheden te nemen, ook in situaties dat er keuzes moeten worden gemaakt waar wellicht niet iedereen blij mee is. Laten we ons ervan bewust zijn dat onze vrijwilligers het belang van de club dienen. Dat verdient IEDERS waardering en respect.

Overigens betekent dit niet dat je het overal mee eens hoeft te zijn. Spreek het bestuur graag aan als je het ergens niet mee eens bent (maar liever niet als wij ook eens een keer op de tennisbaan staan ;-))

Namens het bestuur, Ton Verberne
voorzitter@tcheiloounited.nl

De Jeugd Clubkampioenschappen gaan van start met o.a. padel-clinic

De Jeugd Clubkampioenschappen kennen dit jaar een zeer afwisselend programma. Zo gaat de 'toekomst' van onze vereniging kennismaken met padel, misschien ook wel toekomst bij onze club. Hieronder het programma voor de komende week. We wensen alle deelnemers een hele leuke week, dat gaat met dit programma vast lukken!

Zondag 26-8 worden vanaf 10:30 uur de eerste wedstrijden gespeeld. De maandag staat ook in het teken van tennis met wedstrijden, een gave clinic en ongetwijfeld veel lol tijdens de FunMix. Op de dinsdag naast wedstrijden levend stratego. Woensdag sport en spel met tennis, bowlen en bingo. Op donderdag misschien wel de spannendste activiteit. Bij tennisvereniging Daalmeer zal 'onze eigen' trainer Robin een padel-clinic geven aan de jeugd. Robin is gediplomeerd padeltrainer. We zijn benieuwd met welke ervaringen de jeugd terug komt. Vrijdag tennis met o.a. de halve finales. Op zaterdag wordt afgesloten met de laatste wedstrijden, de finales en een gezellige barbecue.

Groetjes Maaike, Jos, Aaik, Ward, Anouk, Antoinet en Marielle

Van 2-9 t/m 9-9 Eiland de Wild 40+/55+ Open dubbeltoernooi

Vanaf zondag 2 september tot en met zondag 9 september wordt alweer het zesde Eiland de Wild keukens-veteranen tennistoernooi gespeeld bj TC Heiloo United. Dit toernooi wordt gespeeld in dubbelonderdelen 5 en 6 (40+) en in de onderdelen 7 en 8 in de leeftijdscategorieën 40+ en 55 +.

Inschrijven kan tot en met zaterdag 25 augustus via toernooi.nl. Dit toernooi staat bekend om een heerlijke maaltijd voor de deelnemers en prachtige prijzen in de verloting, die beschikbaar zijn gesteld door Eiland de Wild (trekking zondagmiddag 9 september om 17.15 uur). De opbrengst wordt dit jaar besteed aan een bouwwerk(je) voor het Beestenboetje in Heiloo. Kortom, schrijf u snel in of kom eens kijken bij TCHU op de doordeweekse avonden of in het weekend van de finale. Heeft u vragen over dit toernooi dan kan dat via een mail aan edwkeukenstoernooi@gmail.com.

Commissie Eiland de Wild Open

Senioren Clubkampioenschappen

Vanaf donderdag 13 tot en met zondag 23 september worden de Senioren Clubkampioenschappen georganiseerd. Schrijf je nu in via Toernooi.nl! We spelen in alle speelcategorieën in de enkel, dubbel en mix voor de leeftijdsgroepen 18+ en 55+.

De ervaren leden weten het natuurlijk al lang, maar ook als beginnende tennisser of als nieuw lid mag je dit toernooi niet missen. De Clubkampioenschappen zijn uitermate geschikt om mee te doen en kennis te maken met andere leden. Naast de wedstrijden vinden wij gezelligheid ook heel belangrijk. Sponsors Van Velzen en Slagerij Snel zorgen voor snacks voor op het (indien nodig verwarmde) terras. Maar ook het 'visavondje', de bekende nootjes en luxe hapjes van cateraar Il Buongustiao op de finale zondag zijn weer van de partij.
Daarnaast verloten wij uitsluitend onder de deelnemers weer schitterende prijzen, komt It started in Space optreden en hebben we een DJ met 'Gouwe ouwe' hits met een moderne beat.
En heb je het eigenlijk heel druk? Geen probleem, je kan bij je inschrijving al je verhinderingen doorgeven. En als je voorafgaand nog een ander toernooi speelt dan houden wij daar natuurlijk rekening mee met het plannen van je eerste wedstrijd.
We zien je graag tijdens CK2018; want geen reden is goed genoeg om NIET mee te doen.
Tot dan!
Commissie CK2018
Ollie, Robin, Jaco, Ward en Jesper

Drukte op het park en vrij spelen

Het is duidelijk dat het de komende weken regelmatig druk zal zijn op het park. Er zijn zeker rustige momenten in de week, maar tijdens de toernooien zal de capaciteit om vrij te spelen enigszins beperkt zijn, ook omdat de lessen over 1,5 week weer gaan beginnen. Via de nieuwsbrief zullen we proberen iedereen zo goed mogelijk te informeren, zodat je weet waar je aan toe bent en het beste moment kunt kiezen. 

Komende week nog geen lessen, maar wel de Jeugd Clubkampioenschappen. De organisatie heeft bij de planning zoveel mogelijk rekening gehouden met piekmomenten, maar op de volgende tijdstippen zal het druk worden (met tussen haakjes het aantal banen dat voor het toernooi staat gepland):

  • zondag 26-8 van 9:30 tot ca. 18:00 uur (12 banen)
  • maandag 27-8 vanaf 9:30 (8 banen), vanaf 11:00 (12 banen) en begin van de avond (8 banen)
  • dinsdag 28-8 vanaf 10:30 uur (6 banen) en van 12:00-15:00 (12 banen)
  • woensdag 29-8 in de ochtend vanaf 10:00 (6 banen), middag (12 banen) en begin van de avond (5 banen) 
  • donderdag 30-8 van 9:30-11:00 (8 banen)
  • vrijdag 31-8 van 11:00-17:30 (12 banen)
  • zaterdag 1-9 van 9:30-17:00 (12 banen)

In de periode van 2-9 t/m 9-9 wordt het Eiland de Wild 40+ Open dubbeltoernooi gespeeld. Tijdens het toernooi zal vrij tennissen op de avonden nauwelijks mogelijk zijn (ook vanwege de lessen). Ook op zondag 2 september (overdag) en in het weekend van 8/9 september zal het erg druk zijn. Het exacte programma zal pas bekend kunnen worden gemaakt als de inschrijving is gesloten. 

Indeling KNLTB Najaarscompetitie en Groene Competitie bekend

Het is zover! De indeling van de Najaarscompetitie 2018 is bekend. Dit jaar komen er maar liefst 23 teams uit voor TC Heiloo United, vrijdag avond 5, zaterdag 7, zondag 9 teams en Najaar Groen 2 teams.

Je kan de indeling van KNLTB najaar Landelijk 2018 en KNLTB najaar 8&9 Landelijk bekijken op MijnKNLTB.nl. De indeling van de Groene competitie is hier ook aan toegevoegd. Klik hier voor meer informatie over de indeling van de Groene competitie.

Alle captains kunnen tennisballen en wedstrijdformulieren afhalen in het clubhuis op: Maandag 10 september tussen 19.45-20.25 uur

Veel succes allemaal!

Carolien Sterkman, Coördinator Wedstrijdtennis

Inschrijving interne vrijdagavondcompetitie geopend

De inschrijving voor de interne vrijdagavondcompetitie is geopend. 

Wat houdt de vrijdagavondcompetitie ook alweer in? Op de vrijdagavonden in oktober en november speel je samen met een dubbelpartner (herendubbel of damesdubbel) een wedstrijdje van 5 kwartier. Niet het belangrijkst, maar wIe aan het einde de meeste punten heett is de winnaar. Aansluitend drink je drankje met je tegenstander en de andere teams. Het is mogelijk om per team met meer dan 2 spelers in te schrijven. Per keer kun je dan bepalen wie er spelen. Ook handig als je een keer niet kunt! Je wordt ingedeeld op jullie eigen niveau. Deze competitie is ook bijzonder geschikt voor leden die voor het eerst een wedstrijd willen spelen. De gezelligheid staat bovenaan en een gezellig gevulde kantine is gegarandeerd. Een ideale manier om meer mensen in de club te ontmoeten. Inschrijven kan nu al via de website: Inschrijfformulier.

Hoewel we meerdere ronden op een avond spelen is er altijd meer animo dan we plekken hebben. Wacht dus niet te lang met aanmelden want vol=vol! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug