TPCH Nieuwsbulletin

TCHU maakt zich op voor zomervakantie en najaar

Vakantietijd

De vakantietijd is nu echt aangebroken. Nog een week en dan zijn ook de scholen in onze regio aan de beurt. Op de banen van TC Heiloo United zal het rustiger worden omdat veel leden op vakantie gaan en omdat de lessen stil liggen. Vakantietijd betekent niet dat TCHU stil ligt. Er wordt gewoon getennist en bestuur en commissies zijn druk met de voorbereidingen voor het najaar.

In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over het tennissen tijdens de vakantieweken.Tennisgroepjes zijn misschien niet compleet vanwege de vakanties, maar we bieden onze leden verschillende opties om ook de komende weken lekker te tennissen.

Verder in de nieuwsbrief:

  • Baancommissie benut de rustiger periode voor groot onderhoud. A.s. dinsdag gaat firma de Peinder al met groot materieel aan de slag. Dit onderhoud zal enige overlast geven, maar draagt wel bij aan de kwaliteit, de levensduur en de bespeelbaarheid van de banen (ook bij de regen die ooit weer eens zal komen).
  • Aankondiging van een aantal activiteiten kort na de vakantie. Voor alle leeftijden en niveaus staan activiteiten op de agenda. Dan weet je waarvoor je de komende weken de conditie op peil moet houden!

Namens het bestuur wens ik alle leden een hele mooie zomervakantie. Geniet ervan en kom uitgerust weer terug zodat je vanaf augustus klaar bent voor de vele najaarsactiviteiten die op de planning staan. Via deze weg willen we ook alle vrijwilligers, horeca en tennisleraren nog een keer bedanken voor al het werk dat jullie hebben verzet. Dankzij jullie hebben we dit voorjaar prachtige competities, toernooien en andere activiteiten kunnen organiseren en ligt het park er zo fantastisch bij. Ook voor jullie geldt: laad de accu weer op, dan kunnen we dit najaar gewoon weer door op de ingeslagen weg!

Ton Verberne
Voorzitter TC Heiloo United

Tennissen in de zomervakantie

In de periode van 21-7 t/m 2-9 liggen de tennislessen stil. Toch kan er in deze periode volop getennist worden. Zo mag je gedurende de schoolvakantie als lid gratis een introducé meenemen. We hebben een aantal tips op een rijtje gezet om ook tijdens de zomervakantie lekker te tennissen bij TCHU:

  • op maandagavond is er racketavond. Kom om 19:00 uur naar de club en sluit je aan. Later komen kan ook.
  • de racketochtend op de dinsdag- en donderdagmorgen gaat tijdens de zomervakantie gewoon door! We starten om 9:30 uur. 
  • heb je geen maatje? Maak dan gebruik van de service maatje gezocht. Meld je aan via de website (Activiteiten / Tennismaatje gezocht), of vraag Laura&Chantal in de kantine.
  • de kantine is van maandag t/m vrijdag iedere ochtend en avond gewoon open.
  • de laatste vakantieweek kan de jeugd meedoen aan de jeugdclubkampioenschappen. Zie elders in deze nieuwsbrief.
  • elk lid kan van 21-7 t/m 2-9 gratis een introducé meenemen! Een introducé kan worden aangemeld via het afhangbord.

Jeugdclubkampioenschappen in laatste vakantieweek

Ook dit jaar zijn er natuurlijk weer de Jeugd Clubkampioenschappen: van 25 augustus t/m 1 september. Er zal worden gespeeld in de volgende categorieën: Rood (6-9 jaar), Oranje (8-11 jaar), Groen (10-12 jaar), Geel t/m 14 jaar en t/m 17 jaar. Nieuw dit jaar is de Funmix! Een categorie puur voor de LOL! Je kan meedoen met een vriendje, je kleine broertje of je grote zus of een ouder etc. etc. als jullie speelsterkte bij elkaar opgeteld maar tussen de 14 en de 16 is en beide lid zijn van TC Heiloo united.

Om het vakantiegevoel nog even vast te houden staat dit jaar alles in het teken van Viva Espana!!
Zoals altijd hebben we een fantastische week in elkaar gedraaid met leuke activiteiten en lekker eten. We gaan nog niet alles verklappen, maar denk bijvoorbeeld aan sombrero’s, Churros, padeltennis, een stier, spaanse worstjes en Chuppa Chups. Natuurlijk mogen de Bingo avond met prachtige prijzen en een super te gekke clinic niet ontbreken!
Traditiegetrouw sluiten we de week af met de finales en een heerlijke gezellige BBQ met alle kinderen, ouders en toeschouwers.
Inschrijfgeld is bij 1 onderdeel € 7,50, bij 2 onderdelen € 12,50 en bij 3 onderdelen € 15,- Doe je mee in 3 onderdelen zorg er dan wel voor dat je verhinderingen minimaal zijn. De Funmix is kosteloos maar wel met 1 verplichting: het moet in Spaanse stijl!
De laatste vakantieweek is wel eens druk, o.a. vanwege Timmerdorp, maar door onze flexibiliteit kunnen wij met vele verhinderingen rekening houden. Dit is voor ons dus geen probleem! Tip!! Doe je mee aan Timmerdorp schrijf je dan in voor maximaal 2 onderdelen.

Natuurlijk ontvang je van ons bij inschrijving een leuke gadget! Dus schrijf je in voor deze fantastische week via toernooi.nl

Groetjes Maaike, Jos, Aaik, Ward, Anouk, Antoinet en Marielle

Van 1-9 t/m 9-9 Eiland de Wild 40+ Open dubbeltoernooi.

Begin september kunnen de 40+ senioren traditiegetrouw meedoen aan het EIland de Wild Open dubbeltoernooi. Het toernooi staat bekend om zijn gezelligheid, fantastische loterij en niet te vergeten de culinaire hoogstandjes. In alle opzichten een toernooi op niveau!

Onderdelen: HD5 40+, DD5 40+, GD5 40+, HD6 40+, DD6 40+, GD6 40+, HD7 40+, DD7 40+, GD7 40+, HD7 55+, DD7 55+, GD7 55+, HD8 40+, DD8 40+, GD8 40+, HD8 55+, DD8 55+, GD8 55+, Voor de 40-plussers onder ons een toernooi dat je niet mag missen. 

Inschrijven is mogelijk t/m 24 augustus via toernooi.nl

Commissie Eiland de Wild Open

Senioren Clubkampioenschappen

Vanaf woensdag 12 tot en met zondag 23 september worden de Senioren Clubkampioenschappen georganiseerd. Schrijf je nu in via Toernooi.nl! We spelen in alle speelcategorieën in de enkel, dubbel en mix voor de leeftijdsgroepen 18+ en 55+.

Ben je beginnende tennisser of een nieuw lid? Juist dan zijn de Clubkampioenschappen uitermate geschikt om mee te doen en kennis te maken met andere leden. Naast de wedstrijden vinden wij gezelligheid ook heel belangrijk. Sponsors Van Velzen en Slagerij Snel zorgen voor snacks voor op het (indien nodig verwarmde) terras. Maar ook het 'visavondje', de bekende nootjes en luxe hapjes van cateraar Il Buongustiao op de finale zondag zijn weer van de partij.
Daarnaast verloten wij uitsluitend onder de deelnemers weer schitterende prijzen, komt It started in Space optreden en hebben we een DJ met 'Gouwe ouwe' hits met een moderne beat.
En heb je het eigenlijk heel druk? Geen probleem, je kan bij je inschrijving al je verhinderingen doorgeven. En als je voorafgaand nog een ander toernooi speelt dan houden wij daar natuurlijk rekening mee met het plannen van je eerste wedstrijd.
We zien je graag tijdens CK2018; want geen reden is goed genoeg om NIET mee te doen.
Tot dan!
Commissie CK2018
Ollie, Robin, Jaco, Ward en Jesper

Dinsdag 17 juli groot onderhoud banen

Afgelopen weken zijn verschillende vertegenwoordigers van de tennisbond op ons park geweest. Men was zeer onder de indruk van de staat van het park en de banen. Dat is een groot (en terecht) compliment aan onze parkcommissie. De goede staat van de banen is voor een groot deel te danken aan Dirk Moot. Vrijwel al het onderhoud doet de club in eigen beheer en met eigen materialen. Omwille van de kwaliteit en levensduur van de banen wordt echter periodiek een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd voor groot onderhoud. Onderstaand de aankondiging van het groot onderhoud dat a.s. dinsdag gaat plaatsvinden.

Het onderhoud dat a.s. dinsdag plaats gaat vinden is gepland in een periode dat er minder activiteiten en wat minder drukte op de banen is bij TCHU. Omdat deze firma de werkzaamheden afhankelijk van beschikbare mensen en machines in moet plannen is en vrije keus van dagen helaas beperkt. Wij weten dat dinsdag(ochtend) een redelijk drukke ochtend is maar met het nodige begrip over en weer zal er toch mogelijkheid zijn om ook op die dag (beperkt) te tennissen. Wij zullen in overleg met de firma De Peinder en de leden van TCHU die aanwezig zijn zoveel mogelijk banen bespeelbaar houden (naar verwachting zal er op ongeveer 6 banen in verschillende  werkzaamheden plaats vinden en waarbij helaas ook het nodige geluid door draaiende machines ontstaat en waarbij het mogelijk ook voor de spelende leden een keer van baan gewisseld moet worden)
Naast het reguliere onderhoud (door onze groundsman Dirk Moot in samenwerking met de commissie parkbeheer) is het jaarlijks, één of meerdere malen toepassen, van specialistisch onderhoud een zeer aan te raden actie voor het verbeteren en/of instandhouden van de sporttechnische eigenschappen van de kunstgras, -stof toplagen. Dit werk wordt speciaal aanbesteed aan een op dat gebied deskundig bedrijf en is bij TCHU al sinds de aanleg de firma De Peinder
Met  zeer ervaren personeel en specialistisch materieel reinigen zij de infill laag (dat is het speciale zand en/of smaschcourt wat is ingestrooid op de kunstgras matten) zo diep mogelijk en zodanig dat waterdoorlaatbaarheid en de sporttechnische eigenschappen in goede conditie blijven of weer komen. Indien nodig voeren zij ook kleine reparaties aan de kunstgras toplagen uit en uiteraard zoveel mogelijk gelijktijdig met dit specialistische onderhoud. 

Na elke grootonderhoudsbeurt wordt er een onderhoudsrapport opgesteld waarbij TCHU inzicht krijgt in de status van de banen en geven zij u, indien nodig, advies ter verbetering van de conditie van de toplaag. Al deze werkzaamheden zijn er op gericht de levensduur van het veld of de baan zo lang mogelijk te laten zijn. 
De verwachting is dat de werkzaamheden dinsdagmiddag laat in de middag gereed zullen zijn en mogelijk dat bij tegenvallers men later nog een keer terug moet komen.

Na het uitgevoerde onderhoud zal het zand en het smaschcourt opnieuw moeten inklinken (inzakken in de mat) waardoor het lijkt alsof er meer zand en smaschcourt op de banen ligt maar dit is van tijdelijke aard.

Namens de commissie Parkbeheer vragen wij u vriendelijk doch dringend om uw begrip en medewerking en daarvoor alvast onze dank.

Dirk Moot, Joop van der Gullik, Jan Kool, Gerrit Jonker en Ab van den Berg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug