TCHU Nieuwsbulletin

TCHU werkgroep padel: update + infoavond 26 juni

Padel bij TC Heiloo United

Onderstaand bericht is afkomstig van de werkgroep die zich bezighoudt met het onderzoek naar de mogelijkheden en wenselijkheid tot het introduceren van Padel binnen TC Heiloo United. De werkgroep bereidt een advies voor aan het bestuur. Het bestuur zal dit najaar een speciale ledenvergadering uitschrijven over dit onderwerp. De werkgroep geeft met dit bericht een update én nodigt alle leden uit voor een informatieavond op 26 juni, vanaf 20:00 uur.

Bericht van de werkgroep

Zoals velen inmiddels weten is een aantal leden bezig om te onderzoeken of Padel een goede toevoeging aan onze vereniging kan zijn. We zijn inmiddels al wat verder in ons onderzoek en vinden het leuk om wat meer te vertellen en wat extra input van iedereen te krijgen. We nodigen iedereen uit om dinsdag 26 juni in de Kantine langs te komen waar een aantal commissieleden zal zitten om een toelichting op het onderzoek te geven. Vooruitlopend daarop is het goed om te weten dat we vanuit twee kanten Padel aan het onderzoeken zijn:

  • Technisch
    Hoe zien de banen eruit, welke varianten zijn er, wie kunnen ze mogelijk plaatsen en met  welke kosten / plaatsingstermijn moeten we rekening houden?
  • Organisatorisch
    Wat is de impact van Padel op de leden, zijn er verschillen tussen padelliefhebbers en tennissers? Welke varianten van contributiemogelijkheden zijn er en wat zou het beste passen bij TC Heiloo United? Welke bonden / competitievormen zijn er en hoe zit het met toernooien en clinics en trainingen?

Op zaterdag 28 april dit jaar was er een open Padeldag. We zijn natuurlijk benieuwd wie daarnaar toe is geweest en hoe de ervaringen waren. Dit weekend was er zelfs een internationaal toernooi in Alkmaar bij TC Daalmeer. Als iemand daar geweest is, laat ons jullie ervaringen weten J.
Wij zijn als klein team afgelopen voorjaar bij de TC Daalmeer geweest voor een padel clinic om een beter beeld te krijgen. Zie het filmpje.

Dinsdag 26 juni, vanaf 20:00 uur willen we zoals vermeld graag wat meer vertellen over waar we staan en ook met meer leden praten hoe er nu binnen de club over Padel gedacht wordt. We hebben zowel technisch als organisatorisch al wat stappen gezet over hoe het eruit kan komen te zien en we hebben al ideeën waar mogelijk de padelbanen geplaatst kunnen worden. Uiteraard is nog zeker niet besloten dat we Padel banen gaan toevoegen maar het is wel belangrijk om van alle kanten te bekijken wat het eventueel zou betekenen. 

Kom dus s.v.p. dinsdag 26 juni langs in de kantine, laat je informeren waar we nu staan en vertel ons wat je ervan vindt! 

Over Padel
Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen. Ook Noord-Holland telt inmiddels 11 plekken waar je padel kunt spelen. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk. Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

Uw ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven als lid van TC Heiloo United. Via de nieuwsbrief informeren wij leden over activiteiten binnen de vereniging. Stelt u desondanks geen prijs meer op deze nieuwsbrief, dan kunt u ons dit laten weten via Uitschrijven nieuwsbrief. Als u de nieuwsbrief liever op een ander mailadres ontvangt, dan kunt u het juiste mailadres per mail doorgeven aan ledenadministratie@tcheiloounited.nl, De mail graag verzenden vanaf het adres waarop u de nieuwsbrief tot dusver hebt ontvangen en onder vermelding van uw naam en het juiste mailadres.

« Terug