TCHU Nieuwsbulletin

TCHU-nieuws week 17

Aangepaste openingstijden / lessen

  • Op Koningsdag, vrijdag 27 april, is de kantine de hele dag gesloten en 's avonds gaan de lichten niet aan. Het park is wel open.
  • Op dodenherdenking, vrijdagavond 4 mei, is de kantine gesloten. Overdag is de kantine wel normaal geopend. In de avond gaan de lichten niet aan.
  • Op 27 april en In de week van 30 april t/m 4 mei wordt er geen les gegeven.

Heilooër Open Jeugd Toernooi (HOJT)

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 juni kunnen jeugdige tennissers van 10 t/m 18 jaar meedoen aan een jeugdtoernooi op onze eigen club. Het wordt een gezellig jeugdtennisweekend waarin plaats is voor jeugdspelers van alle niveaus en waar ook tennissers van andere verenigingen aan kunnen deelnemen. De organisatie zorgt voor een spetterend programma en leuke verrassingen voor de deelnemers.

Vrijdagmiddag na school worden de eerste wedstrijden gespeeld. De kantine is geopend voor hongerige spelers en publiek. Ook zaterdag staan er wedstrijden op het programma, maar natuurlijk kan er ook gebruik worden gemaakt van het beachtennisveld. Aan het einde van de dag is er tennisspektakel met een clinic verzorgd door ons eigen trainerscollectief van Rob Buntsma in samen werking met Wilson. We sluiten de dag af met een heerlijke barbecue. Zondag worden de laatste wedstrijden en finales gespeeld en vindt aan het einde van de middag de prijsuitreiking plaats.

Bij de indeling van spelers wordt natuurlijk rekening gehouden met niveau en ervaring. Iedereen van 10 t/m 18 jaar kan dus gewoon meedoen en een fantastisch weekend hebben. Mis het niet en schrijf je snel in via toernooi.nl. De inschrijving sluit op 8 juni.

Slimpie: uitwisseling voor jeugdleden van 6-12 jaar

Speciaal voor de jongere jeugdleden wordt een uitwisseling gestart met buurverenigingen. Wat is er nu leuker dan op woensdagmiddag tenniswedstrijdjes en -spelletjes te spelen met tennissers van andere verenigingen. Je mag ook nog eens vrienden en vriendinnen meenemen. Dat is sjoemelen in het kwadraat! De jeugdcommissies van TC Daalmeer, TC Alkmaar, TC De Zeswielen en TC Heiloo United maken het mogelijk.

Op 4 woensdag kun je van 15:00-16:30 uur terecht. Op 16 mei bij TC Alkmaar, op 23 mei bij TC De Zeswielen, 30 mei bij TC Heiloo United en 6 juni bij TC Daalmeer.

Je kunt inschrijven via toernooi.nl. Bij de opmerkingen kun je aangeven als je iemand mee wilt nemen.

Afhangbord: nu sneller afhangen

Het afhangbord heeft afgelopen weken een aantal keer problemen gegeven. We hebben onze/jullie klachten doorgegeven aan de KNLTB en dat lijkt resultaat te hebben gehad. 

Het afhangbord is een service vanuit de KNLTB. Begin dit jaar is het afhangbord vervangen door een nieuwe versie. Zeker de afgelopen weken heeft dat een aantal keer tot problemen geleid. We hebben hierover geklaagd bij de leverancier en inmiddels bericht ontvangen dat servercapaciteit is bijgeschakeld. Mochten zich desondanks nog problemen voordoen, stuur dan een bericht met datum, tijdstip en namen naar info@tcheiloounited.nl. We zullen dan opnieuw de leverancier inschakelen.

Privacy wetgeving

Afgelopen week zijn berichten naar buiten gekomen over het gebruik van gegevens door sportbonden, waaronder de KNLTB. Deze berichten komen niet toevallig nu naar buiten. Vanwege de invoering van een nieuwe privacywet (AVG) is er nog meer dan anders aandacht voor het gebruik van persoonsgegevens. Ook binnen TC Heiloo United kijken we hier kritisch naar.

De nieuwe AVG, oftewel de Algemene Verordening Gegevensbescherming, gaat in op 25 mei 2018. De Algemene verordening gegevensbescherming is een privacywet die geldt in de hele Europese Unie (EU). Dankzij de AVG is de bescherming van persoonsgegevens in alle landen van de EU op dezelfde manier geregeld en gelden in elke lidstaat dezelfde regels. Ook verenigingen die persoonsgegeven opslaan en gebruiken, moeten rekening houden met de AVG.

Het bestuur is begonnen met de implementatie van een stappenplan om ervoor te zorgen dat TC Heiloo United 'AVG proof' wordt. Via de nieuwsbrief en de website houden we jullie op de hoogte.

Padel @ TC Heiloo United – de verkenningsfase

Zoals velen inmiddels weten is een aantal leden bezig om te onderzoeken of Padel een goede toevoeging aan onze vereniging kan zijn. Wat is er nu leuker dan om dit ook eens met zijn allen te proberen? Dat kan!!

Op zaterdag 28 april a.s. vindt er een uniek evenement plaats. Op deze dag houden alle padel en tennisverenigingen in Noord-Holland met een padelbaan, een open Padeldag. Iedereen kan op deze dag actief kennismaken met Padel. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen. Ook Noord-Holland telt inmiddels 11 plekken waar je padel kunt spelen. Al deze locaties zijn op 28 april open voor een actieve kennismaking.

Deelnemende verenigingen aan deze open padeldag zijn:
Alkmaar: TC Daalmeer - Amsterdam: Padeldam - Overveen: Padel Bloemendaal - Hoogkarspel: HTC Santana - Hoorn: TV Hoorn - Haarlem/Vijfhuizen: TC Nieuwe Brug
Purmerend: TV Elckerlyc - Purmerend: TV Neckslag - Volendam: TV Dijkzicht

De open padeldag begint op alle verenigingen om 13.00 uur en vanaf dat moment KAN IEDEREEN gratis actief kennismaken met padel. Er zijn trainers en ervaren spelers aanwezig om iedereen kennis te laten maken met alle facetten van het spel. Onder alle deelnemers wordt per locatie een padelclinic voor 4 personen verloot.
Padel is heel toegankelijk en veel makkelijker dan tennis of squash. Het is daarom de ideale sport voor jong en oud. De verwachting is dat de sport in Nederland en ook in Noord Holland nog groter wordt. Op korte termijn openen nog 3 clubs in Noord Holland hun padelbanen.
Meer info over de open dag vindt je op www.padelinnoordholland.nl
Kies dus een goede locatie uit, laat het ons even weten van te voren of vertel je verhaal achteraf. En laat ons s.v.p. weten wat je ervan vindt met een mail naar info@tcheiloounited.nl met als onderwerp Padel!

Veel plezier en een sportieve groet van de Padel commissie

Nieuws in het kort

  • De club groeit en ook de kantine wordt steeds drukker. We zijn dan ook blij dat Chantal en Laura versterking hebben gevonden in de persoon van Bianca. Bianca zal zich binnenkort voorstellen via de nieuwsbrief.
  • TC Heiloo United is een tennisvereniging voor en door de leden. Om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken is het belangrijk te weten wat de wensen zijn. Binnenkort zullen we onder alle leden een enquête verspreiden om te horen wensen jij hebt!

« Terug