TPCH Nieuwsbulletin

TCHU-nieuws week 15: veel nieuws onder de zon

TCHU-nieuws in het kort

Omdat er zoveel te vertellen is starten we deze week met een aantal korte berichten. Als je bedenkt wat een werk en enthousiasme achter al deze activiteiten zit, dan mogen we toch met recht spreken van een bruisende vereniging!

 • Het lesseizoen is begonnen. Het was een puzzel maar ruim 450 (!) leden zijn uiteindelijk ingedeeld voor een wekelijkse tennisles. Dat betekent dat bijna 40% van de leden les heeft.
 • Beachtennis is coming! Dankzij Carolien, commissie facilitair en vrijwilligers kan er ook dit lente- en zomerseizoen BEACHTENNIS worden gespeeld bijTCHU op een volledig zandveld. GP Groot neemt de kosten voor aan- en afvoer van het zand voor haar rekening!
 • De sportklassen van PCC Heiloo komen weer tennissen op onze club. Op 19 april en van 17 mei t/m 28 juni zullen de sportklassen op de donderdagmiddagen van 13:30-15:30 uur les krijgen van Franky
 • Sjoemelavond voor de jeugd: op 26 mei en 29 juni gaat de jeugd weer sjoemelen.
 • Vrijdag 22 juni loopt de route van de PLUS Wandel4daagse weer dwars over ons park. Kantine en terras zullen worden omgebouwd tot stempelpost en rustplaats. Dat betekent die dag weer vele duizenden bezoekers die kennis maken met ons mooie tennispark.
 • Zondag 24 juni tennissen we voor het goede doel. Een enthousiaste commissie is bezig met de voorbereidingen van tennis4life bij TCHU. Het belooft een fantastisch tennisevent te worden voor de hele familie. De opbrengst is bestemd voor het KWF.
 • De inschrijving voor Kuyper & Blom Open IS GEOPEND. Het toernooi wordt gespeeld van 30 juni t/m 8 juli.

Heilooër Open Jeugd Toernooi bij TCHU

Van vrijdag 15 t/m zondag 17 juni staat het Heilooër Open Jeugd Toernooi op de agenda. Dit compacte jeugdtoernooi is hét toernooi waar je zeker als jeugdlid van TCHU aan mee moet doen. De organisatie belooft een schitterend tennisweekend met veel drukte en gezelligheid op de club. 

Het toernooi is bedoeld voor alle tennissers van 10 t/m 18 jaar en staat ook open voor jeugdtennissers van andere verenigingen. 

De inschrijving is NU geopend via toernooi.nl

Padel weer een stap dichterbij

Tijdens de ALV op 19 maart jl. heeft de commissie baankeuze meer inhoudelijke uitleg gegeven over de mogelijkheden van  Padel en wat deze vorm van tennis zou kunnen betekenen voor onze vereniging.

Na goedkeuring door de aanwezige leden is de commissie weer om tafel gegaan en word het onderzoek verder uitgewerkt om in een speciale ALV de leden een definitief plan voor te leggen. De commissie gaat verder onder de naam 'commissie padel'. 

In deze 3e fase van het project richt het onderzoek van de commissie zich met name op de bouw- en technische aspecten, de organisatorische en implementatie facetten en de financiële kant van het plan.

Commissie Padel

NB  Als je ideeën hebt omtrent Padel, misschien een vraag wilt stellen of een andere bijdrage wilt leveren, laat het ons weten! Als je een mail stuurt naar info@tcheiloounited.nl met als onderwerp padel, dan komt deze mail bij de commissie terecht. Wil je kennis maken met padel dan kun je op zaterdag 28 april tijdens de open padeldag NH o.a. terecht bij Tenniscentrum Daalmeer (open padeldag NH

Gezellige drukte

Nu het mooie weer is aangebroken en ook lessen en competities op volle toeren draaien is vaak gezellig druk op het park. Dat betekent minder ruimte om te parkeren en tijdens de spitsuren ook af en toe even wachten op een vrije baan. Als iedereen zich aan de volgende afspraken houdt dan leiden we alles in goede banen:

 • parkeerruimte is er voldoende aanwezig rond het park. Het verzoek is om te parkeren in de vakken. Is ons eigen parkeerterrein vol, dan kan worden geparkeerd bij HSV, of bij het PCC. Parkeer niet in de berm aan het Maalwater. Dat leidt tot gevaarlijke situaties.
 • als je gaat tennissen dan moet je altijd afhangen (tenzij de hal bij het afhangbord gesloten is). Als je afhangt, dank kies je bij drukte altijd voor de eerste vrije baan.

Tip 1: De dinsdag-, woensdag- en donderdagavond zijn deze weken behoorlijk druk, o.a. vanwege het grote aantal leden dat wil lessen. We hebben de lessen zoveel mogelijk gespreid (en proberen dat nog verder te optimaliseren), maar de maandag- en vrijdagavond zijn duidelijk rustiger. Ook op de middagen zijn er vaak veel vrije banen, zowel doordeweeks als op zondagmiddag.

Tip 2: Het beachtennisveld wordt weer in gereedheid gebracht. Dat betekent een 14e baan beschikbaar. Afhangen is (nog?) niet nodig, maar moet je even wachten, probeer het straks gewoon een keer. Materialen zullen weer beschikbaar zijn in de kantine,

In geval van nood

Tennis is gezond, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Het is daarom goed het volgende te weten:

 • EHBOIn geval van problemen zijn doordeweeks en bij activiteiten Chantal en/of Laura aanwezig. Zij zijn geschoold als EHBO-er en BHV-er. In de kantine is een goed gevulde EHBO-trommel aanwezig.
 • AED. In de hal bij het afhangbord ligt een AED. De AED ligt in de kast. Is de hal gesloten, dan hangt ook aan de buitenkant van de kantine een AED. Hiervoor moet je van het park af, via de parkeerplaats naar de buitendeur van de kantine. 
 • AmbulanceMocht een ambulance nodig zijn, geef dan het juiste adres door: De Dors 1. Laat zo mogelijk iemand buiten het park de ambulance opvangen.
 • TelefoonGa je tennissen, neem dan bij voorkeur altijd een telefoon mee, zeker als de kantine gesloten is.

Komende toernooien TC Heiloo United

  

Buiten TC Heiloo United

Wintertennis bij TC de Dors

Bij slecht weer kunnen leden van TCHU op vertoon van ledenpas nog steeds voor €15 / uur een baan huren in de hal bij tenniscentrum de Dors.

De Dors is men echter ook al bezig met voorbereidingen op het winterseizoen.
De weekcompetities starten vanaf 11 september 2018, op di., wo. en do.ochtend van 9.00-13.00 uur.
Vrijdagochtend inclusief les start v.a. 14 september van 8.30-12.30 totaal 25 weken (15 wedstrijden en 10 lessen) Ook hier speel je elke week 1 uur competitie of 1 uur les.
Zaterdagcompetitie: GD of HD van 11.00-16.00 uur
Zondagcompetitie: HD DD GD van 11.00-16.00 uur
De weekendcompetities starten in oktober. Je speelt 1x in de 3 weken 1 uur. Voor meer info: www.tenniscentrumdedors.nl

Eiland de Wild Open in Oudorp

Naast het bekende Eiland de Wild Open Dubbeltoernooi bij TCHU (start 2 september) dit jaar ook Eiland de Wild Open in Oudorp. Van 16-24 juni wordt het toernooi gespeeld. Voor meer info: toernooi.nl

   

« Terug