TCHU Nieuwsbulletin

TCHU: PCC - jeugdkamp - sjoemelavond - tent - competitie

 • PCC komt tennissen bij TCHU
 • Inschrijven jeugdkamp: op 10 mei laatste kans
 • Sjoemelavond op 12 mei
 • Competitie: samen de schouders eronder
 • Nieuwe tent opgezet
 • Vergeet-me-nietjes

PCC komt tennissen bij TCHU

De komende weken bezoeken de sportklassen van het PCC Heiloo ons park om daar een tennisclinic te volgen. De clinics worden gegeven op de donderdagen 11-5, 18-5, 25-5 en 1-6 van 14:15 - 15:30 uur. Bij de clinics zullen 4-5 banen per keer worden gebruikt.

De leerlingen van het PCC Heiloo hoeven de straat maar over te steken om de tennisbanen te betreden. Logisch dat van deze mogelijkheid nu ook gebruik gemaakt gaat worden. Alle sportklassen volgen 1 clinic die wordt verzorgd door 'ons eigen' trainerscollectief. De leerlingen van het PCC worden meteen uitgenodigd om deel te nemen aan de sjoemelavonden.  

Inschrijven jeugdkamp: op 10 mei laatste kans

Woensdag 10 mei tussen 14.00 en 16.00 uur, kun je nog inschrijven voor het jeugdkamp. De kosten voor het kamp bedragen € 30,00 p.p. (te betalen bij de inschrijving).

We hebben het al aangekondigd: het kamp vindt dit jaar plaats in het weekend van 15-16 juli. Onder begeleiding van trainers en jeugdcommissie gaat de groep per fiets naar Heemskerk. Zaterdagochtend 9.30 gaat het feest beginnen en zondag tussen 16.00 en 17.00 zijn jullie weer terug in Heiloo. Het kamp is bedoeld voor alle jeugdleden t/m 18 jaar. Iedereen die het al eens heeft meegemaakt weet het: dit mag jet niet missen!

Organisatie jeugdkamp

Sjoemelavond op 12 mei

Vrijdag 12 mei is er weer sjoemelavond. Onder begeleiding kunnen jeugdleden, zich samen met vrienden en vriendinnen uitleven op de tennisbaan. 

Jeugdcommissie en trainers staan vanaf 18:45 uur klaar om de jongste jeugd op te vangen. Begonnen wordt met spelletjes op en rond de tennisbanen. Daarna spelen we wat wedstrijdjes, iedereen op zijn eigen niveau. De oudere jeugd kan aansluiten bij de drills, maar mag ook zelf wedstrijden, rondje om de baan, storen etc. gaan doen.

Ben je geen lid van TCHU of een andere vereniging? Heb je geen tennisracket? Allemaal geen probleem! Wij zorgen dat iedereen mee kan doen. Ben je wat ouder en wil je helpen bij de spelletjes voor de jeugd? Ook dan ben je welkom. Je kunt je aanmelden bij Ester.

Esther (06-51587126), Franky, Aaik, Jesper en Ward

Organisatie jeugdkamp

Competitie: samen de schouders eronder!

Ook deze week spelen weer tientallen(!) teams met veel plezier hun competitiewedstrijden. Voor veel leden het hoogtepunt van het tennisjaar: gezellig bij elkaar komen, fanatiek de wedstrijden spelen en daarna nog lang nazitten. Om dit mogelijk te maken moet er wel wat gebeuren. Het zijn vooral administratieve klussen die vooraf en tijdens de competitieperiode gedaan moeten worden. De afgelopen jaren heeft Vivian deze klussen voor een heel groot deel op zich genomen. Met haar vertrek valt er dus een gat. Het lijkt ons als bestuur dat de 250 competitiespelers toch een aantal mensen moeten kunnen mobiliseren om samen deze klus op te pakken. Meld je nog vandaag individueel of als team aan, dan kunnen we de taken verdelen. Vivian is nu nog beschikbaar om de taken over te dragen!

Voor het beeld nog een keer de taken van de Commissie:

 • Inschrijving seniorenteams voor- en najaarscompetitie bij de KNLTB (landelijk en regionaal)
 • Indien nodig dispensatie aanvragen voor spelers
 • Afdelingsnummers en klasse indeling bekend maken aan de aanvoerders
 • Competitiebescheiden regelen (wedstrijdformulieren en tennisballen)
 • Incassogegevens voor inschrijfgeld en tennisballen opstellen voor de penningmeester
 • Baanindeling plannen en aanvangstijden op de KNLTB website invoeren
 • Vragen beantwoorden van (gast)spelers
 • VCL indeling maken voor de zaterdag -en zondagteams

Help je club, je team en jezelf en red het voortbestaan van de competitie! Meld je vóór 15 mei aan bij Vivian voor een inwerkperiode. Mail naar: competitietchu@gmail.com.

Het bestuur

Nieuwe tent geplaatst

Afgelopen week is een nieuwe tent geplaatst. We kunnen weer comfortabel genieten van het terras: overdag in de schaduw (of droog) en 's avonds in de warmte.

De commissie baankeuze buigt zich nog over de consequenties van de nieuwste metingen van de kwaliteit van de banen. De uiteindelijke plannen voor groot onderhoud van het complex zullen mogelijk ook de kantine raken, maar laten dus nog even op zich wachten. Tot die tijd blijft de 'winkel' echter wel open en bereiden we ons voor op een prachtige tenniszomer. Om de hele zomer koel, droog en vooral vaak buiten te kunnen zitten, was vervanging van de tent noodzakelijk. Het oude exemplaar is ingeruild voor een frisse grijs-witte overkapping. Jos van der Voort heeft geregeld dat de nieuwe tent er kwam en samen met Joop van Gulik en Jan Kool heeft hij de tent inmiddels opgezet.

Mannen bedankt! Laat die zomer maar komen. Voor meer foto's, zie Facebook

Vergeet-me-nietjes

 • de inschrijving voor het Kuyper&Blom Heiloo Open is geopend! Het toernooi wordt gespeeld van 01-07 t/m 09-07
 • altijd op de hoogte van het laatste TCHU-nieuws? Volg de club op facebook: https://www.facebook.com/tcheiloounited/ 
 • nog geen (nieuwe) spelerspas? De spelerspassen 2017 zijn nog steeds af te halen in de kantine. Ook voor nieuwe leden!

« Terug