Nieuws

Nieuwjaarstoespraak

Tijdens een goedbezochte en gezellige nieuwjaarsreceptie heeft de voorzitter de nieuwjaarstoespraak uitgeschoten.
Voor de mensen die er niet bij konden zijn is hieronder de tekst nog een keer weergegeven.

Tekst nieuwjaarstoespraak 2019

Beste mensen, welkom op deze nieuwjaarsreceptie, zo vroeg in het nieuwe jaar. We zijn er dit jaar vroeg bij, maar er staat binnen TC Heiloo United dan ook het nodige te gebeuren in 2019. We kunnen haast niet wachten….. 
Toch is het goed om af en toe ook even stil te staan. De periode van het oude naar het nieuwe jaar is typisch zo’n tijd om terug te kijken naar wat er het afgelopen jaar is gebeurd en om vooruit te kijken naar de plannen en voornemend voor nieuwe jaar.

Binnen TC Heiloo United doen we dat traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Als ik binnen de vereniging terugkijk dan moet ik toch allereerst denken aan de momenten waarop we even stil werden met elkaar. Verschillende keren zijn we opgeschrikt door berichten over ziekte of ander leed. We hebben afgelopen jaar afscheid genomen van een aantal betrokken leden en ook het afscheid van Patricia Ranzijn ligt nog vers in het geheugen. 
We kunnen op dat soort momenten niet veel meer dan er zijn voor de naasten, maar het is mooi om te zien hoeveel betrokkenheid er binnen de vereniging is, juist ook op moeilijke momenten. 
We moeten denk ik niet onderschatten wat dit kan betekenen voor betrokkenen of voor de omgeving.

Van hele andere orde was het moment waarop tijdens de bijzondere ledenvergadering duidelijk werd dat de leden massaal de komst van padel ondersteunden. Als bestuur en commissie waren we er al van overtuigd dat padel een hele mooie toevoeging is voor de leden en voor de vereniging, maar het uiteindelijke besluit was natuurlijk aan de leden. 
De massale steun van de leden was eerlijk gezegd wel een opluchting. Niet alleen omdat we er blijkbaar in waren geslaagd om ons verhaal over te brengen, maar ook vooral omdat het voor de commissie een dik verdiende kroon was op de enorme hoeveelheid werk die de commissieleden toen al hadden verricht.

Talrijk waren afgelopen jaar de vele mooie tennismomenten (we zijn tenslotte een tennisvereniging): De vele racketochtenden en de avonden dat alle banen bezet waren, de drukke toernooidagen, vaak met mooi weer en een vol terras, de competitiedagen waarop de spelers vaak tot in de vroege uurtjes bleven hangen. Maar ook de clubjes die bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg verzamelen om een balletje te slaan en de dinsdagavonden waarop de Pascale de Hoogh met de cliënten van GGZ op de baan stond. 
Bijzonder geslaagd was ook het tapas-toernooi op een herfstdag in november. Zeker voor herhaling vatbaar. Het is maar een greep uit alle tennisactiviteiten waar we het toch allemaal voor doen!

Persoonlijk was ik erg blij met het feit dat in 2018 wethouder Opdam zowel de Nationale Sportweek als de Week van Respect kwam openen op ons park. 
Het toont aan dat we als vereniging in Heiloo op een positieve manier op de kaart staan. 
Overigens wil ik deze gelegenheid graag aangrijpen om te melden dat we in het hele padeltraject zeer zijn te spreken over de manier waarop de gemeente Heiloo constructief meewerkt. Dat mag ook wel eens gezegd!

Alles bij elkaar mogen we terugkijken op een bijzonder geslaagd 2018 voor TC Heiloo United.
De doelen die we onszelf hadden gesteld zijn behaald. De vereniging is gegroeid naar 1100 leden in december, de betrokkenheid onder de leden is toegenomen met bijvoorbeeld een record aantal competitie-inschrijvingen en we hebben als vereniging flink aan de weg getimmerd. 

2018 was dus een mooi jaar voor de vereniging, maar alles wijst erop dat 2019 minstens zo een mooi jaar wordt.

De vrijwilligers van de verschillende commissies zijn staan klaar om hun activiteiten in 2019 wéér tot een succes te maken. 
De competitiecommissie krijgt dit jaar de handen vol. Het aantal teams dat is ingeschreven voor de voorjaarscompetitie is weer toegenomen, maar zeker met de betrokkenheid van Jur zal dat weer in goed banen worden geleid. 
Het zullen in ieder geval drukke en gezellige competitiedagen worden.

De toernooicommissies zijn ook alweer begonnen met hun voorbereidingen en zitten vol met nieuwe ideeën.  

De jeugdcommissie neemt afscheid van een aantal gewaardeerde krachten, maar verwelkomt ook nieuwe leden die al enthousiast aan de slag zijn gegaan.

De parkcommissie begint onder de bezielende leiding van Ab van de Berg steeds verder vorm te krijgen. De afgelopen maanden is veel tijd gaan zitten in padel, maar de mannen hebben voor 2019 veel meer plannen die gaan bijdragen aan het comfort van de leden en aan de toekomst van de vereniging. Zo wordt bijvoorbeeld nagedacht over verdere LED-verlichting, over zonnepanelen en over een nieuw toegangssysteem. We gaan met de tijd mee!

Op de achtergrond verrichten de ledenadministratie, de technische commissie en de stichting beheer tennisbanen Heiloo bergen werk. Hoewel het jaar pas 3 dagen oud is heb ik al weer een waslijst aan mails langs zien komen.
Voor de meeste mensen vaak onzichtbaar, maar van onschatbare waarde.
In 2019 gaat er voor de stichting wel wat veranderen. Dit heeft alles te maken met de veranderingen in de BTW-regels.

Afgelopen oktober hebben we het contract met Laura en Chantal verlengd. 
Als vereniging zijn we daar erg blij mee, want de goede verzorging bij TC Heiloo United is een belangrijk onderdeel van ons succes en onderschat ook niet de rol die Laura en Chantal vervullen bij de organisatie van allerlei activiteiten. Nu duidelijk is dat Laura en Chantal nog zeker 3 jaar doorgaan kunnen zij ook plannen maken voor de langere termijn.

Voor de trainers gaat er in 2019 wel het een en ander veranderen met de komst van padel. Naast de vele tennislessen zullen de tennistrainers straks ook padellessen gaan verzorgen. Met Robin hebben we alvast een eerste gecertificeerde padeltrainer in huis.
Op initiatief van de SportRaad Heiloo heeft hoofdtrainer Rob Buntsma afgelopen maanden met succes een training ASM gevolgd. 
ASM staat voor Athletic Skills Model. Volgens dit model nemen plezier en prestaties in de sport toe als je gevarieerd sport.
De combinatie van tennis en padel past uitstekend in dit plaatje, maar we hoeven er ook niet gek van op te kijken als dit jaar tijdens de tennisles skateboards of andere attributen tevoorschijn komen.
De lessen bij TC Heiloo United staan al hoog aangeschreven, maar hiermee kunnen we ons als tennisvereniging echt gaan onderscheiden.
Ondertussen zijn de trainers ook nog druk met de voorbereidingen van het tenniskamp dat deze zomer weer op het programma staat voor de jeugd.

Meest bijzondere gebeurtenis in 2019 wordt toch wel de introductie van Padel. 
Wat nu nog een kale vlakte lijkt is in feite een speciaal geprepareerde ondervloer waarop straks de 3 padelbanen worden gebouwd. 
Als het weer blijft meewerken dan wordt half januari gestart met de bouw van de kooien met de glaswanden. We zitten dan ruim op schema om in maart de padelbanen officieel te kunnen openen.
Het lijkt haast een sprookje: op 8 oktober kozen we voor padel en vanaf maart kunnen we op ons park niet alleen tennissen, maar ook padel spelen (en dat zonder extra contributieverhoging). 

Het brengt een hoop veranderingen met zich mee. Natuurlijk kunnen alle leden straks vrij spelen op de padelbanen, maar er wordt ook nagedacht over het aanbieden van kennismakingsclinics. In het nieuwe lesseizoen kunnen we als leden niet alleen inschrijven voor tennislessen maar ook voor padellessen. 
Ook proberen we als TC Heiloo United een aantal teams in te schrijven voor de voorjaarscompetitie padel en gaan we zeker padeltoernooien organiseren, al dan niet gecombineerd met onze tennistoernooien. 

Vanaf 2019 staat United niet meer voor de 2 verenigingen waar we uit zijn voortgekomen, maar voor 2 racketsporten: tennis én padel! 

Er staat dus weer heel veel te gebeuren in 2019. 
Dit lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet.
TC Heiloo United is geen bedrijf, maar een vereniging die draait op vrijwilligers.
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar het is onvoorstelbaar hoeveel tijd mensen steken in onze vereniging en het is alleen dankzij de inzet van deze mensen dat de vereniging zo bloeit. Om onze dank nogmaals uit te drukken ligt er voor alle vrijwilligers een symbolisch aardigheidje klaar dat hopelijk ook tot bloei gaat komen.

Voor nu wil ik graag afsluiten met een toast op een gezond en gelukkig nieuw jaar en op al die mensen die Heiloo United maken tot de bloeiende vereniging die we zijn.
Proost!
 

« Terug

» Nieuws archief