Nieuws

Tess (8) zoekt een pleegvader die haar vanaf deze plek komt toejuichen

Bij TC Heiloo United hangt vanaf 30 oktober een spandoek. Wij doen mee aan de week van de pleegzorg en de actie ‘doneer je sporthek’ voor pleegzorg.

Er zijn meer dan 16.500 pleeggezinnen zijn in Nederland. Ook in onze gemeente zijn er kinderen en jongeren die bij pleegouders wonen, omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen. Af en toe een weekend of vakantie of zeven dagen in de week. Dat hangt af van wat het beste is voor het kind en wat pleegouders kunnen bieden. Door ons sporthek beschikbaar te stellen helpt onze sportclub bij het werven van nieuwe pleegouders.

Evelien, communicatie bij Parlan Jeugdhulp: “We zoeken super gewone mensen. Maar pleegzorg is natuurlijk niet super gewoon. Daarmee bedoelen we dat je als pleegouders geen bijzondere dingen hoeft te kunnen of te doen met een pleegkind. Juist de alledaagse dingen delen met elkaar, dat is de kracht van pleegzorg.”
Interesse? 
Bij Parlan Jeugdhulp, een pleegzorgaanbieder in onze gemeente, wachten ongeveer 50 kinderen op een plek in een pleeggezin. Zij kunnen of mogen door omstandigheden niet meer thuis wonen. 
Medewerkers van Parlan vertellen u graag meer over pleegzorg. Vraag een informatiepakket aan of bezoek een informatieavond op 12 november of 10 december. Kijk voor meer informatie op www.pleegzorgparlan.nl
Het Bestuur

« Terug

» Nieuws archief