Nieuws

Dinsdag 17 juli groot onderhoud banen

Afgelopen weken zijn verschilende vertegenwoordigers van de tennisbond op ons park geweest. Men was zeer onder de indruk van de staat van het park en de banen. Dat is een groot (en terecht) compliment aan onze parkcommissie. De goede staat van de banen is voor een groot deel te danken aan Dirk Moot. Vrijwel al het onderhoud doet de club in eigen beheer en met eigen materialen. Omwille van de kwaliteit en levensduur van de banen wordt echter periodiek een gespecialiseerd bedrijf ingehuurd voor groot onderhoud. Onderstaand de aankondiging van het groot onderhoud dat a.s. dinsdag gaat plaatsvinden. Met name overdag zal het onderhoud enige overlast geven en zullen niet allen banen beschikbaar zijn.

Het onderhoud dat a.s. dinsdag plaats gaat vinden is gepland in een periode dat er minder activiteiten en wat minder drukte op de banen is bij TCHU. Omdat deze firma de werkzaamheden afhankelijk van beschikbare mensen en machines in moet plannen is en vrije keus van dagen helaas beperkt. Wij weten dat dinsdag(ochtend) een redelijk drukke ochtend is maar met het nodige begrip over en weer zal er toch mogelijkheid zijn om ook op die dag (beperkt) te tennissen. Wij zullen in overleg met de firma De Peinder en de leden van TCHU die aanwezig zijn zoveel mogelijk banen bespeelbaar houden (naar verwachting zal er op ongeveer 6 banen in verschillende  werkzaamheden plaats vinden en waarbij helaas ook het nodige geluid door draaiende machines ontstaat en waarbij het mogelijk ook voor de spelende leden een keer van baan gewisseld moet worden)
Naast het reguliere onderhoud (door onze groundsman Dirk Moot in samenwerking met de commissie parkbeheer) is het jaarlijks, één of meerdere malen toepassen, van specialistisch onderhoud een zeer aan te raden actie voor het verbeteren en/of instandhouden van de sporttechnische eigenschappen van de kunstgras, -stof toplagen. Dit werk wordt speciaal aanbesteed aan een op dat gebied deskundig bedrijf en is bij TCHU al sinds de aanleg de firma De Peinder
Met  zeer ervaren personeel en specialistisch materieel reinigen zij de infill laag (dat is het speciale zand en/of smaschcourt wat is ingestrooid op de kunstgras matten) zo diep mogelijk en zodanig dat waterdoorlaatbaarheid en de sporttechnische eigenschappen in goede conditie blijven of weer komen. Indien nodig voeren zij ook kleine reparaties aan de kunstgras toplagen uit en uiteraard zoveel mogelijk gelijktijdig met dit specialistische onderhoud. 

Na elke grootonderhoudsbeurt wordt er een onderhoudsrapport opgesteld waarbij TCHU inzicht krijgt in de status van de banen en geven zij u, indien nodig, advies ter verbetering van de conditie van de toplaag. Al deze werkzaamheden zijn er op gericht de levensduur van het veld of de baan zo lang mogelijk te laten zijn. 
De verwachting is dat de werkzaamheden dinsdagmiddag laat in de middag gereed zullen zijn en mogelijk dat bij tegenvallers men later nog een keer terug moet komen.

Na het uitgevoerde onderhoud zal het zand en het smaschcourt opnieuw moeten inklinken (inzakken in de mat) waardoor het lijkt alsof er meer zand en smaschcourt op de banen ligt maar dit is van tijdelijke aard.

Namens de commissie Parkbeheer vragen wij u vriendelijk doch dringend om uw begrip en medewerking en daarvoor alvast onze dank.

Dirk Moot, Joop van der Gullik, Jan Kool, Gerrit Jonker en Ab van den Berg

« Terug

» Nieuws archief