Nieuws

Nu de kans om zelf paderl te ervaren

Zoals velen inmiddels weten is een aantal leden bezig om te onderzoeken of Padel een goede toevoeging aan onze vereniging kan zijn. Wat is er nu leuker dan om dit ook eens met zijn allen te proberen? Dat kan!!

Op zaterdag 28 april a.s. vindt er een uniek evenement plaats. Op deze dag houden alle padel en tennisverenigingen in Noord-Holland met een padelbaan, een open Padeldag. Iedereen kan op deze dag actief kennismaken met Padel. Padel is een combinatie van Tennis, Squash en Beachbal en is met name in Spanje mega populair. Daar is het sport nummer twee na voetbal. Het laatste jaar maakt Padel ook in Europa en zeker in Nederland een grote vlucht. In Nederland zijn er inmiddels al zo’n honderd banen waarop je deze steeds populairder wordende sport kunt beoefenen. Ook Noord-Holland telt inmiddels 11 plekken waar je padel kunt spelen. Al deze locaties zijn op 28 april open voor een actieve kennismaking.

 

Deelnemende verenigingen aan deze open padeldag zijn:
Alkmaar: TC Daalmeer - Amsterdam: Padeldam - Overveen: Padel Bloemendaal - Hoogkarspel: HTC Santana - Hoorn: TV Hoorn - Haarlem/Vijfhuizen: TC Nieuwe Brug
Purmerend: TV Elckerlyc - Purmerend: TV Neckslag - Volendam: TV Dijkzicht

De open padeldag begint op alle verenigingen om 13.00 uur en vanaf dat moment KAN IEDEREEN gratis actief kennismaken met padel. Er zijn trainers en ervaren spelers aanwezig om iedereen kennis te laten maken met alle facetten van het spel. Onder alle deelnemers wordt per locatie een padelclinic voor 4 personen verloot.
Padel is heel toegankelijk en veel makkelijker dan tennis of squash. Het is daarom de ideale sport voor jong en oud. De verwachting is dat de sport in Nederland en ook in Noord Holland nog groter wordt. Op korte termijn openen nog 3 clubs in Noord Holland hun padelbanen.
Meer info over de open dag vindt je op www.padelinnoordholland.nl
Kies dus een goede locatie uit, laat het ons even weten van te voren of vertel je verhaal achteraf. En laat ons s.v.p. weten wat je ervan vindt met een mail naar info@tcheiloounited.nl met als onderwerp Padel!

Veel plezier en een sportieve groet van de Padel commissie

Meer over Padel

Padel verovert Nederland! Deze moderne en unieke sport die o.a. in Spanje inmiddels de meest populaire racketsport is (5 miljoen spelers), is ook in Nederland bezig aan een enorme opmars. In Nederland zijn er in korte tijd inmiddels meer dan 10.000 actieve Padelspelers.
Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met vier personen op een rechthoekig veld. Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang en is omringd door wanden in een combinatie van glas en hekwerk.
Padel speel je met een padelracket en een padelbal. Tijdens het spel zijn de wanden onderdeel van het spel. Aangezien de wanden kunnen worden gebruikt is kracht minder belangrijk bij padel. Dit houdt in dat deze sport door iedereen te spelen is en doordat het met 4 personen wordt gespeeld, is padel ook nog eens een zeer sociale sport. De puntentelling is gelijk aan de puntentelling van tennis (15, 30, 40, deuce, advantage en game) en is vaak best of 3 sets.

 

« Terug

» Nieuws archief