Nieuws

BINKENDAG 2017!!! (een anonieme getuigenis!)

15 juli 2017, de dag na BINKENDAG. Een veertigtal mannen van de gezelligste club van Heiloo wordt wakker en lacht nog wat na. Wat was het een feestje, die BINKENDAG! Niet alleen vanwege Juriaan Singels, de Bekende Nederlander die heel TCHU aan het zingen en dansen kreeg, maar ook vanwege alle absurditeiten die zaterdag vanaf 15:30 uur uitgewisseld werden. Beerpongen, kegeltennis, Jeu de Tennis, Beachtennis, Voetvolley, Servicevaktennis en niet te vergeten de quiz. Allemaal spellen die na afloop de terechte winnaar en BINK2017 aan zouden moeten wijzen. En dat onder het genot van Tante Leen, de Sjonnies, George Baker en de Zangeres Zonder Naam. Een toernooi op hoog niveau dus!

Maar BINKENDAG, wat is dat eigenlijk? Voor degene die dit fenomeen nog niet kennen, het is het enige echte Bijzonder Interessante Nietzeggende Kampioenschap van Heiloo, of misschien wel van Nederland. Zottigheid, bier en bovenal veel lol! En wij hebben dat bij TCHU! Na maanden voorbereiding gaat het allemaal zaterdagmiddag 15 juli rond 15:30 uur echt los. Onder leiding van Juan en Pedro (zie foto) wordt het gezelschap onder het genot van de bij de inschrijving opgegeven guilty pleasures (de eerder genoemde Sjonnies, Tante Leen, André Hazes klonk door de speakers) getrakteerd op een welverdiend welkomstdrankje. De spanning zat er in het begin redelijk in, want iedereen wil graag die prestigieuze titel winnen! Maar dankzij dit mierzoete roze welkomstdrankje wordt iedereen wat meer ontspannen. Vullingen en kunstgebitten schieten er wel spontaan uit maar dat mag de pret niet drukken. BINKENdag 2017 is begonnen.
De eerste ronde van in totaal 7 rondes gaat van start. 20 minuten vol ertegenaan! De ene groep speelt Jeu de tennis, een variant op het welbekende jeu de boules, en bleek een mooie opwarmer. Ook de voetvolley kwaliteiten gaan snel over en weer. Bijzondere regel was dit keer dat de bal meerdere keer mocht stuiten wanneer het talent toch niet zo groot bleek. En dat was bij velen het geval. Volle strijd, mooie wendingen en ook de puntentelling werd zeer creatief bijgehouden. 
Dankzij Dirk, Joop en alle andere leden van de onderhoudsploeg van TCHU mochten de heren deelnemers aan de BINKENDAG als eerste van TCHU genieten van het nieuw aangelegde beachtennisveld! Wat is dat gaaf zeg! Wie wil er als veertigplusser nou niet graag in de zandbak spelen :-). Je zou er spontaan Duits van gaan praten… Zonder gekheid, dit is een aanwinst voor deze zomer waar we heel veel plezier aan gaan beleven!!!

Na de eerste drie ronden van 20 minuten was het dan toch echt tijd voor een pauze! Alhoewel, er was een aantal teams ook al tijdens de ronden aan het pauzeren. De pitchers waren namelijk al ontdekt en de sfeer zat er al goed in! Maar toch, even 15 minuten pauze, een drankje, een borrelhapje, wat tips en tricks en een warm welkom voor de laatkomers en daarna snel weer door!

De tweede cyclus van drie ronden. Beerpongen was een zeer gewild spel. Hoewel iedereen heel graag alles wilde winnen leek het bij beerpong wel andersom. Men hoopte dat de ander de pingpongbal in het glas bier zou gooien, want dan moest/mocht diegene die daarna aan de beurt was hem opdrinken. En er waren gelukkig veel talenten. En de andere talenten waren na een paar drankjes ook van de spanning af wat leidde tot een veel vastere hand. 20 bekers bleek prima te doen in een ronde van 20 minuten!!
Terug naar de andere wedstrijden. Servicevaktennis. 4 man op elke helft, twee bewaken het ene servicevak, de andere twee de andere en dat aan twee kanten van het net. En je mag niet twee keer achter elkaar de bal terugslaan. 8 man volle pret, chaos alom, met de meest grappige taferelen om te zien. Onder de voet lopen, rackets tegen elkaar, subtiele dropshots, en dan toch weer snel een diepe bal. Alle skills kwamen naar boven! Behalve de puntentelling, dat bleek nog steeds een probleem…
Dan het kegeltennis, ook een fenomeen apart. 9 blikken tennisballen aan elke kant midden op het veld. En wederom 4 man aan elke kant. En dan gewoon tennissen. Maar zodra een kegel omgeslagen of omgelopen werd kreeg de tegenpartij 3 punten. Dan kunnen de punten hard gaan! Zeker met 4 paar maat 45 aan de overkant :-). Wederom gekkigheid alom.

Na nog 3 rondes werd het dan toch echt de hoogste tijd om te eten. Juan en Pedro hadden inmiddels het buffet klaargezet en ook de pitchers werden weer gevuld. Heerlijke groentesoep, salades dus super gezond! Toch konden Juan en Pedro het niet laten en werden de mannen ook op saté, friet, gehaktballetjes, en af en toe een schaal borrelhapjes getrakteerd. Er werd hard gewerkt dus dat moest wel beloond worden.

Na het diner was het tijd om de intellectuele kant van de deelnemers op de proef te stellen. Let wel: een BINK moet van alle markten thuis zijn! Een enerverende quiz met allerlei lastige vragen afgewisseld met nutteloze wist je datjes leidde tot een nek aan nekrace tussen de teams van De Sjonnies, George Baker, Sabrina, Tante Leen en eigenlijk deden ook de andere teams waaronder niet te vergeten Vieze Jack erg goed mee! Via Kahoo werd op de seconde nauwkeurig de score bijgehouden waarbij de prijzen objectief werden toegekend. Na de prijsuitreiking van de quiz, waarbij de eerste prijs de vlaggetjes kreeg, de tweede de leverworst en de derde de augurken werd alsnog iedereen getrakteerd op wat versnaperingen die ter plekke werden aangesneden! Jaja, van sporten krijg je honger, … en dorst! 

Ondertussen kwam onze enige echte BN-er opbouwen. Juriaan Singels, het talent van ShowHero die bij Holland Got Talent een echte show neerzette, kwam speciaal voor ons zingen. En hoe! Binnen 1 minuut was de gehele groep aan het hossen, zingen en dansen! Wat een feest maakte hij ervan zeg! Een klein uur volgepropt met Nederlandstalige meezingers waaronder zijn eigen hit “Het is een feestje, om hier te zijn!!!”! En daarna nog een keer. helemaal top!! We zouden bijna vergeten dat we met een superspannend toernooi bezig zijn! 

Gelukkig is er altijd iemand binnen de zes man sterke organisatie scherp genoeg om iedereen te observeren, punten te geven waardoor uiteindelijk toch objectief de BINK van 2017 gehuldigd kon worden! Dit jaar is dat unaniem Ritchie van Haaren geworden. Niet alleen vanwege de strijd op de baan maar ook vanwege zijn superstrakke entree op het park! Memorabel en volgens allen dikverdiend! En dat moest natuurlijk gevierd worden. Dus er werd nog maar een keer een joetje gelapt, het beerpongspel werd weer opgetuigd, de servicevakken werden bemand, de guilty pleasures playlist werd weer aangezwengeld en het bleef nog erg lang onrustig op TCHU!!!!
 

« Terug

» Nieuws archief